4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Simav yasta

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne bağlı Simav Teknik Eğitim Fakültesi ile Simav Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan bin 600 öğrenci, Cumartesi günü Bursa'nın Karacabey İlçesi yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden 4 arkadaşları için gözyaşı döktü.

Ölen arkadaşları Ufuk Akyol (20), Hüseyin Turan (20), Cihan Karagöz (22) ve Harun Çelebi (21) için fakültenin Muradınlar Mahallesi'ndeki kampusunde tören düzenlendi. Törende öğrencilerin gözyaşları sel oldu. Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Şensöğüt, ailelerini ziyarete giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybeden mobilya bölümü ikinci sınıf öğrencisi Ufuk Akyol ve Hüseyin Turan ile mobilya bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Cihan Karagöz, Meslek Yüksek Okulu ikinci sınıf öğrencisi Harun Çelebi ile halen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde servisinde tedavi altında tutulan mobilya bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Hüseyin Yurttaş'ın (23) okulun en başarılı öğrencileri olduğunu, aralarından bu şekilde ayrılmalarının kendilerini derin bir şekilde üzdüğünü bildirdi.

Cenazelerin Ufuk Akyol'un memleketi olan Antalya, Hüseyin Turan'ın memleketi Sinop, Cihan Karagöz'ün memleketi Kastamonu, Harun Çelebinin de memleketi Bursa'da ailelerine teslim edildiğini bildiren Şensöğüt, "Az önce Bursa Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı ile görüştüm. Ağır yaralı arkadaşımız Hüseyin Yurttaş'ın sağlık durumunun ciddiyetini korumakla birlikte doktorların umutlu bekleyişlerinin sürdüğünü öğrendim. Hüseyin Yurttaş arkadaşımız inşallah iyileşir ve aramıza yeniden döner" dedi.

Trafik kazalarının memleketin önüne geçemediği bir yara olduğunu söyleyen Şensöğüt, "Sizlerden bundan sonra daha sorumlu davranmanızı istiyorum. Bu akşam, ölen arkadaşlarımız için Yeni Camii'nde okunacak mevlide hepinizi bekliyorum" diye konuştu.
Öğrenciler daha sonra gözyaşları arasında sınıflarına çıkarak ders başı yaptı.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 17:36:27
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 13:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?