8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

1. Geleneksel Karikatür Yarışması

Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi ve Manisa'yı ve Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği işbirliği ile düzenlenen 1. Geleneksel Karikatür Yarışması'nda dereceye giren eserler belli oldu.

Eserleri seçen jüri arasında bulunan ünlü karikatüristler plaketle ödüllendirildi.

466. Mesir Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen 1. Geleneksel Karikatür Yarışması ile ilgili Manisa Belediyesi'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Belediye Başkanı Bülent Kar, jüride yer alan ünlü karikatüristler Tan Oral, Eray Özbek ve Cem Koç katıldı. Yapılan açıklamada, Türkiye'nin çeşitli illerinden yarışmaya katılan 180 kişiye ait 390 eser arasında dereceye giren eserlerin belli olduğu, İstanbul'dan Nursel Işık'ın 1., Ankara'dan Hüseyin Tanyeri'nin 2. ve yine Ankara'dan Emrah Arıkan'nın ise 3. olduğu, bu yarışmacıların para ile ödüllendirileceği, Zeynep Hafsa Tutan, Talip Dilber ve Musa Gümüş'ün ise mansiyon ödülü almaya hak kazandıkları belirtildi.

Jüri onur ödüllerinin ise Ahmet Öztürk Levent, Orhan Peynirci, Hakan Demre ve Ali Şur'un kazandığı açıklandı. Yarışma ödüllerinin 466. Mesir Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, 22 Mart 2006 tarihinde verileceği bildirildi. Toplantıya katılan ve jüri arasında bulunan ünlü karikatüristler Tan Oral, Eray Özbek ve Cem Koç'a plaket ve mesir macunu ile kuru üzüm verildi. Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, 466. Mesir Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali kapsamında bu yıl ilk kez karikatür yarışması düzenlediklerini belirterek, "180 katılımcının bize verdiği 390 eser arasından en iyilerinin belirledik. İnşallah festivalde ödülleri vereceğiz. Hepsi güzel eserler olmuş, yapanları kutluyorum" dedi.

İstanbul'dan jüri üyesi olarak katılan ünlü karikatürist Tan Oral da, "Bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum. İnşallah bunun devamı gelir ve her yıl bu şekilde yarışmalar düzenlenir" diye konuştu. Belediye Başkanı Bülent Kar ise, "Biz bu yıl mesir festivalinde bu şekilde yarışma yapılır mı diye düşündük ve tereddüt etmiştik. Yoğun ilgi olunca biz de böyle bir yarışma yapmayı uygun gördük. Vali Yardımcımız Ekrem Aylanç da bize öncülük yapınca işlerimiz daha kolay oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 23:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?