8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Mesir festivali için yarışma

Uluslararası Mesir Festivali kapsamında ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen serginin açılışı ve ödül törenine Vali Vekili Turan Eren, Belediye Başkanı Bülent Kar, Başkan Yardımcısı Recep Kafes, Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve öğrenci velileri katıldı. Törende konuşan Başkan Kar, Mesir'i önce Türkiye'ye sonra da tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Tabi bunu yaparken Mesir'i önce çocuklarımıza anlatmamız gerekiyor. Çocuklarımız Mesir'i bilmeli, öğrenmeli, yaşamalı istiyoruz. Bu çerçevede ilköğretim okullarındaki çocuklarımız arasında resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenledik. Hatta bunlardan beğenilenleri belki önümüzdeki yıllarda davetiyelerimizle veya afişlerimizle kullanabiliriz diye düşünüyoruz. Bu yarışmayı her yıl tekrarlamayı planlıyoruz. Amacımız, yetişen yeni nesle Mesir'i anlatmak ve yaşatmak" dedi.

Vali Vekili Turan Eren ise, Mesir festivalinin Türklerin tarihi derinliklerine kadar giden son derece önemli bir etkinlik olduğunu ifade ederek, "Bunun sosyal, kültürel, sağlık, eğlence ve ekonomik boyutu var. Ama ne olursa olsun bu sene uluslararası boyuta taşıdığımız bu etkinliği amaçladığımız hedefe vardırmak için mutlaka içeriğinin dolu dolu olması gerekir. Bu etkinlik halkın büyük katılımıyla, inancıyla büyür. Bu kapsamda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum. Yarışmanın ve serginin düzenlenmesinde emeği geçenleri de kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eren ile Başkan Kar, kurdeleyi keserek serginin açılışını gerçekleştirdi. Mesir'i anlatan resimleri beğeniyle izleyen protokol üyeleri, daha sonra resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren 15 öğrenciye altın ödüllerini verdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 19:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?