8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Manisa'da şiir şöleni

Salihli Sanatçı Şair ve Yazarlar Derneği (SAYAD) ve Bizim Ece Dergisi'nin, Salihli Belediyesi'nin katkılarıyla ortaklaşa düzenlediği 5. Bizim Ece Şiir Şöleni, sanatseverlere ve ilçe halkına unutulmaz bir gece yaşattı.

Belediye Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen şölen öncesi Saadet Otman'ın çizgi desen sergisi, Ercan Özgün'ün karikatür sergisi ve Kula Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün el sanatları sergisi Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ile Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü tarafından açıldı. Sergilerde, 15 yıldan bu yana çıkan Bizim Ece Dergisi'nin kapak resimlerinden 75 eser, el sanatlarında çini, makine nakışı, ahşap boyama ve takı tasarımından oluşan 180 parça eser yer aldı. Serginin gezilmesinin ardından 5. Bizim Ece Şiir Şöleni'ne geçildi. Şölende ilk olarak Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Öğretim Görevlisi Şaban Çetin, Salihli'nin tanıtımıyla ilgili bir slayt gösterisi sundu. Gecede konuşan SAYAD Başkanı Ahmet Otman, şölene katkı sağlayan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve diğer kuruluşlara teşekkür etti. Başkan Mustafa Uğur Okay ise 5. Bizim Ece Şiir Şöleni'ne katılan şair ve yazarlara teşekkür etti.

Şölen için Salihli'ye gelen şair ve yazarlar, birbirinden güzel şiirlerle katılımcıların güzel vakit geçirmesini sağladı. Şölende halk ozanı Durak Şahin türküleriyle şölene ayrı bir renk kattı.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 19:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?