8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

"Çığ" operasyonu

Manisa'da polisin "Çığ" adını taktığı uyuşturucu operasyonunda, okul önleri ve kafelerde gençlere extacy pazarlayan şebekenin 11 elemanı daha yakalandı. Yakalanan zanlıların üzerinden 140 adet extacy, 1 kilo esrar ve 17 adet fişek tabir edilen içime hazır esrar maddesi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 2005 yılı Eylül ve Aralık aylarında gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonlarında toplam 27 kişi yakalamış, bu kişilerden şebekenin elebaşı B.Ç. de dahil olmak üzere bir çoğu tutuklanmış, bazıları da zaman içinde tahliye olmuştu. Tahliye olanlar arasında yer alan T.K.'nın şebekenin elebaşılığını üstlenerek, yeniden Manisa merkezindeki okul çevreleri ve cafelerde, gençlere tanesi 10 YTL'den extacy hap pazarlattığı ihbarını alan polis, bu kez ikinci bir operasyon başlattı. "Çığ Operasyonu" adı altında 5 gündür büyük bir gizlilik içersinde sürdürülen operasyonda uyuşturucu şebekesinin elebaşı T.K. ve ona bağlı olarak çalışan şebekenin diğer elamanları G.A, S.T, A.G, H.A, .B.M, N.İ ,T.G, M.A. ve S. Manisa merkezde gerçekleştirilen operasyonlarda, M.B ise İzmir'de yakalandı.

Şebekenin elebaşısı olarak bildirilen T.K. ifadesinde, sattıkları extacy haplardan elde ettikleri paraların büyük bir bölümünü Manisa Cezaevi'nde tutuklu bulunan şebekenin asıl elebaşısı olan polislikten atılma B.Ç. ve ayrıca T.E, İ.K, C.P ve A.T'ye harçlık olarak verdiklerini itiraf etti.

Polis yakalanan 11 uyuşturucu şebekesi elemanının üzerinde yaptığı aramalarda olaylar da kullanılan cep telefonları, 140 adet extacy hapı, 1 kilo esrar, ayrıca 17 adet satışa hazır hale getirilmiş fişek halindeki esrar maddesi, bir ruhsatsız silah ele geçirildi. Zanlılar, Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 15:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?