9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

89 çocuk içtikleri ayrandan zehirlendi

Manisa merkezde, bir caminin Kur'an kursunda, dağıttılan ayrandan içen yaşları 7 ila 13 arasında değişen 89 çocuk, kusma ve mide bulantısı şikayetiyle hastanelere kaldırıldı. Aileler panik halinde hastanelere akın ederken, polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Edinilen bilgiye göre, olay bu sabah Manisa merkez Nurlupınar Mahallesi'ndeki Kuba Camii'nin altındaki Kur'an Kursu'nda meydana geldi. İddiaya göre, minibüsle caminin önüne gelen yardımsever vatandaşlar, minibüsten çıkardıkları ayranları kurstaki ve caminin yakınlarındaki çocuklara dağıttı. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, daha önce de birkaç kez gelerek aynı marka ayranı dağıtan şahıslar, ayranları bıraktıktan sonra camiden ayrıldı. Ayranları içen çocuklar, teker teker bulantı ve kusma şikayetleriyle önce cami görevlilerine, sonra da ailelerine müracaat etti. Olay yerine çağrılan 112 Acil Yardım ambulansları, sayıları 80'i bulan çocukları hastanelere nakil etmeye yetmeyince, Manisa Belediyesi'ne ait belediye ambulansı da olay yerine çağrılarak, çocukların hastanelere taşınmasında kullanıldı. Ambulansların dışında bazı vatandaşlarla polis arabaları da kusma ve mide bulantısı olan çocukları hastanelere taşıdı. Manisa Devlet Hastanesi, Moris Şinasi Çocuk Hastanesi ve Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne getirilen çocukların durumlarının iyi olduğu ve hepsinde mide bulantısı ve sürekli kusma şikayetleri görüldüğü öğrenildi. Hastanelere kendi imkanlarıyla ulaşan ailelerin getirdiği çocuklarla birlikte zehirlenen çocuk sayısı 89 olarak açıklandı. 

Manisa Devlet Hastanesi'ne ilk etapta gelen 34 çocuğa, Acil Serviste ilk müdahaleleri yapılarak serum takılıp gözetim altına alındı. Çocukların aileleri hastane kapısında endişeli bekleyişlerini sürdürürken, bazı anne babalar ayran dağıtanları sorumsuzlukla suçladı. Hastane güvenlik görevlileriyle zaman zaman gergin anların yaşanması nedeniyle polis ekipleri hastanenin bahçesinde güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri, ayranı dağıtan şahıslarla ilgili araştırma başlattı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılacağı öğrenildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa İl Sağlık Müdür Dr. Ziya Tay, çocukların durumunun iyi olduğunu belirterek, endişe edecek bir durum olmadığını söyledi. Tay, "Çocuklar, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere getirildi. Şuan tüm çocuklar muhtemel bir komplikasyona karşı gözetim altında tutuluyor. Ancak durumu ciddi olan yok. Dağıtılan ayranlardan, Halk Sağlığı Laboratuarı'nda incelenmek üzere ekipler tarafından numuneler alındı. Endişe edecek bir durum yok" dedi.
.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 19:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alperen dede IP: 88.251.233.xxx Tarih : 17.02.2008 20:22:46

siz ayranların son kullanma tarihine bakmadan nasıl çocuklara dağtırsınız.siz bide imam olcanız.89 tane çocuğun birisi ölsün bende seni ödürürüm.o kadar çocuğun ne zararı var size...