8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İstanbul'a gitmeden borcu oldu

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Karacaali Köyü'nde yaşayan ve İstanbul'a hiç gitmediğini söyleyen Mustafa Okan, kendisine ulaşan 3 ayrı tarihe ilişkin köprülerden geçiş ücreti ödeme emrini görünce şaşkına döndü. Şahıs, bu şaşkınlığı üzerinde atamazken bu kez de üzerinde İstanbul'dan 2 ayrı banka kredisiyle alınmış 2005 model 2 özel otomobil kaydının çıkması üzerine şaşkınlığı iki kat arttı. 

Edinilen bilgiye göre, Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Karacaali Köyü'nde çiftçilik yapan 38 yaşındaki Mustafa Okan, 1966 model eski bir traktörden başka aracının bulunmadığını ve bununla çiftçilik yaptığını belirterek, "İkisi 2005 yılı içersinde, birisi de 2006 yılı içersinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 17. Bölge Müdürlüğü'nden bana gönderilen köprü geçiş ücretlerinin ödenmesi hakkında bildirge üzerine adeta şaşkına döndüm. Ben askerliğimi Hatay ve Diyarbakır'da yaptım. İstanbul'u hiç bilmem ve oraya hayatım boyunca gitmedim. Arazim bile yok. İstanbul'u görmediğim halde bana 18 ve 20 Aralık 2005 olmak üzere 2 tane ödeme emri geldi. Bunların ikisinin tutarı bin 930 YTL. Bu ay içinde de yine köprü geçiş ücreti olarak 6 Haziran 2006 tarihli yazıda toplam olarak bin 853 YTL ödeme yapılması istenmektedir" diye konuştu. 

Çaresiz kalınca gittiği trafik takipçisinin yardımıyla bilgisayardan kendi adına 2 tane 2005 model Honda ve Chevrolet otomobil bulunduğunu öğrenen Mustafa Okan, "Benim adıma alınan araçların 2'si de çeşitli bankalardan rehineli olarak görülüyor. Her 2 aracın üzerindeki kimlik bilgilerim ve şimdiki oturduğum köyün adı ve ev telefonum dahi aynısı. Ben hiç İstanbul'a gitmediğim gibi, köprülerden de geçmedim. Ben köylü birsiyim. Karacaali ve Kızılçukur köylerine giderken 2 köprüden başka yerden geçmedim. Durumu itiraz ettim ve savcılığa suç duyurusunda bulundum. Gerçekler ortaya çıksın. Hiç kimseye Borcum yoktur" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2006 Cumartesi 22:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?