8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Yaptırdığı parkı ilk kendi denedi

Ege Belediyeler Birliği (EBB) Başkanı ve Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar'ın başlattığı "Park yaptır, adını yaşat" kampanyasına ilk destek, Belediye Meclis üyesi ve Vestel Manisaspor Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Akbalık'dan geldikten sonra ikinci defa park yaptıranda Belediye Meclis Üyesi Abdül Cabbar Kara'dan gedi. 

Tevfikiye Mahallesi Niyazi Efendi Sokak'ta yaptırılan Saray parkının 30 milyara mal olduğu belirtildi.Saray parkının açılışına Belediye Başkanı Bülent Kar'ın yanısıra AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik,Sağlık İl Müdürü Ziya Tay, Park, Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Belediye Başkanı Bülent Kar, açılışta yaptığı konuşmada, "Dinimizde 3 önemli unsur vardır. Hayırlı evlat, sadaka-i cariye ve herkesin istifade ettiği bir ilim. Sadaka-i cariye denince bizde ki anlayış özellikle çeşme yaptırma olarak anlaşılıyor.

 Artık şehirlerde çok kullanışlı olmuyor çeşmeler. Onun yerine bu tür park yapımları bence gündeme gelmeli. Çünkü Peygamber Efendimiz (SAV) buyuruyor ki, 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.' Fayda sadece yiyecek, içecek manasında değil bugün yapılan bu parkta çocuklar istifade ettikçe aileler istifade ettikçe parkı yaptırana hayır dua edeceklerdir diye düşünüyorum ve bundan da bu parkı yaptıran arkadaşımız istifade edecektir. Ben kendisini kutluyor ve tebrik ediyorum. Hayrını Allah kabul etsin diyorum" dedi. 

Konuşmasının ardından Başkan Kar, parkı yaptıran Abdülcabbar Kara'yı plaket ile ödüllendirdi.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 01:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?