8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

27 yıllık anne hasreti

Giresun'nda henüz bir yaşındayken evi terk eden annesini 20 yıldır bıkmadan özlemle arayama devam eden 3 çocuk annesi 28 yaşındaki Selda Barut, şu anda yaşadığı Manisa'da annesi Aysel'in bulunması için yardım bekliyor. 

Kötü bir çocukluk dönemi geçirdiğini, uzun yıllar acılar yaşadığını gözyaşlarıyla anlatan Selda Barut, Adanalı olan annesi Aysel hanımın Giresunlu olan babası Temel Barut ile kısa bir evlilik yaşadığını, doğumundan bir yıl sonra annesinin evi terk ettiğini belirterek, "Henüz bir yaşındayken annesiz kalmışım. Çocukluğumu Giresun'da babamın yanında geçirdim. Sıcak aile ortamı bulamadığım için sokaklarda kaldım. Babamdan ne sevgi, ne de bir ilgi gördüm. 15 yaşına girdiğimde babam beni başlık parasıyla evlendirdi. Kocam o zaman 45 yaşının üzerindeydi. Şu anda 60 yaşlarında olan kocamla aramdaki yaş farkının neden olduğu tartışma ve kavgalar yüzünden, bir kaç defa ben de evi terk ettim. Denizli ve İzmir'de kadın sığınma evlerinde kaldım. Babamın ise bir yıl önce öldüğünü öğrendim" dedi. 

12 yaşında S. (Sultan), 10 yaşında D. (Derya) ve 5 yaşında Kadriye isimli üç çocuğu bulunduğunu, S. ve D.'nın okula gittiğini ifade eden Selda Barut, şu anda eşiyle birlikte yaşamaya devam ettiğini söyledi. Eşinin çalışamadığını kendisinin de asgari ücretle bir işyerinde çalıştığını belirten Barut, "Kocamla iyi kötü geçinmeye çalışıyorum. Çocuklarım için yaşıyorum. Şimdi tek dileğim yüzünü hiç görmediğim annemi bulmak" diye konuştu. 

Annesi Aysel hanım hakkında hiç bir şey bilmediğini, yaşadığı dönemde babasının de bu konuda hiç konuşmadığını ifade eden acılı anne, "Çok çaresizim. 27 yıldır anne hasretiyle yaşıyorum. Param olmadığı için Manisa dışına çıkamıyorum. Annemin bulunması için devlet büyüklerimden yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2006 Salı 20:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?