9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

AB destekli kurstan kursiyerlere sertifika

Türkiye geleninde Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve İş Kurumu tarafından yürütülen 'Aktif İşgücü Programları Projesi Yeni Fırsatlar Programı kapsamında Manisa Belediyesi öncülüğünde açılan meslek edindirme, psikolojik ve sosyal uyum kurslarını tamamlayan 180 engelli kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Belediye Kültür Sitesi'nde düzenlenen törene Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Abalı, İş-Kur Müdürü Mehmet İlban, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Koordinatörü Mustafa Pala, engelli kursiyerler ile veliler katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes konuşmasında, kursları başarıyla tamamlayan engelli öğrencileri tebrik ederken, MESOB Koordinatörü Mustafa Pala, AB'ye katılım öncesi organize edilen meslek programları çerçevesinde Manisa'da kursların açılmasına öncülük eden belediyenin, sadece yol, su, kanalizasyon gibi temel hizmetlerinin yanında eğitime verdiği önemle büyük bir hizmet yaptığını kaydetti. Pala, "Belediyemiz kentte yaşayan insanlarına sadece çorba dağıtarak, insanlara yiyecek vermekle değil, onlara olta ile balık tutmayı öğreten bir organizasyonu gerçekleştirmiştir. Desteklerinden ötürü belediyemizi kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından meslek edindirme, psikolojik ve sosyal uyum kurslarını tamamlayan 180 engelli kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 22:05:45
Güncelleme :6 Nisan 2006 Perşembe 22:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?