8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Boru patladı, kent susuz kaldı

Manisa merkezde içme suyu şebekesinde ana borulardan birinin patlaması sonucu kentin üçte ikisi susuz kaldı. İtfaiye ekipleri mahallelerde su dağıtırken, halk arızanın biran önce giderilmesini istedi. 

Dün akşam saatlerinde içme suyu şebekesine bağlı ana borulardan birinin patlaması sonucu kentin büyük bölümü susuz kaldı. Manisa merkezde, susuz kalan halkın imdadına İtfaiye Müdürlüğü ekipleri koştu.

Mahallelere itfaiye araçlarıyla giden görevliler, uzun kuyruklar oluşturan mahalle sakinlerine içme suyu dağıttı. Yetkililer arızanın olduğu ana borunun tamir edildiğini ancak arızanın ne zaman giderileceği konusunda bir bilgi veremezken, su kuyruğunda bekleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 

Manisa'da eski belediye başkanı Adil Aygül döneminde döşenmeye başlanan içme suyu şebekesinin çalışmaları sırasında bile susuzluk çekmediklerini ifade eden vatandaşlar, "Uzun yıllar sonra ilk defa itfaiye araçlarıyla su dağıtıldığına tanık olmak bugün için çok acı bir olay.

Bu çağ dışı manzaraların yaşanmaması için yetkililerin önceden gerekli tedbiri alması gerekir. 

20. yüzyılda yaşadığımız içme suyu sıkıntısının ne zaman giderileceği de belli değil. Umarız en kısa zamanda tekrar suya kavuşuruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 18:43:53
Güncelleme :12 Mayıs 2006 Cuma 18:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?