9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Camide plazma tv'ye tören

Sarıgöl'de hayırsever vatandaşlar tarafından satın alınarak müftülük tarafından bir camiye kurulan plazma televizyon; müftü, cami imamları ve kalabalık cemaat topluluğunun katıldığı törenle hizmete sokuldu.

Sarıgöl'de 8 ayrı camiye planlanan ve ilk etapta Aşağıkoçaklar Mahallesi'ndeki camiye kurulan plazma televizyonun açılış törenine; Sarıgöl Müftüsü Oğuz Metin, merkez ve çevre camilerin imamlarıyla kalabalık cemaat katıldı.

Caminin alt katında erkeklerin üst katında ise bayanların bulunduğu törende konuşma yapan Müftü Oğuz Metin, "Zamanımız teknoloji çağı. Bunu yakalamak zorundayız. Eskiden tüm Türkiye'de telsiz sistemiyle camilerdeki vaazları dinleme imkanı oluyordu. Sonra bu mahalli radyolardan sağlanmaya başladı. Ancak radyoların kapanmasıyla birlikte bu imkanlar da kalktı. Biz 'Ne yapalım?' derken, teknolojik imkanları değerlendirelim istedik ve plazma televizyon ile CD-DVD satın aldık.

Bundan sonra burada ve diğer camilerimize koyacağımız televizyonlarla vaazları aynı anda yayınlama imkanı bulacağız. Ayrıca bilgisayar destekli de aynı uygulamayı yapabiliriz. Vaazların yanı sıra Kur'an-ı Kerim ve çeşitli dini eğitimler de verilecek. Bu uygulama Türkiye'de başka yerlerde var mı bilemiyorum ama şu anda sadece ilçemizde olduğunu düşünüyorum" dedi.

Müftü Oğuz Metin'in konuşmasının ardından, dualarla plazma televizyonun kurdelesi kesilerek yayına açıldı. Daha sonra da çeşitli dini vaazlar ve ilahiler yayınlandı.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 21:24:17
Güncelleme :26 Nisan 2006 Çarşamba 21:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?