8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Devlet Demir Yolları Personeli'nden kan bağışı

Devlet Demir Yolları'nın 150. yıl etkinlikleri kapsamında DDY Genel Müdürlüğü ile Kızılay arasında yapılan protokol gereği düzenlenen kampanya çerçevesinde, Manisa'da DDY personeli kan bağışında bulundu.
 
Manisa Tren Garı'nda düzenlenen törene Vali Refik Arslan Öztürk, DDY 3. Bölge Müdür Yardımcısı Muhsin Keçe, İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, Müftü Namık Hisar katıldı. Kan bağışı öncesi konuşma yapan Kızılay Kan İstasyonu Müdürü İsmet Nardal, "Bu kampanyada kan bağışında bulunan gerek görevli vatandaşlarımız gerekse diğer vatandaşlarımız, sağlık alanında gerçekten güzel hizmet etmiş oluyorlar. Bir ünite kan veren kişi, birçok insanın hayatını kurtarmış demektir. Ama bizler ne yazık ki bu kan bağışı yapılması gerektiğini ve sağlık açısından da insan için gerçekten gerekli olduğunu insanımıza aşılayamadık. Kan vermenin faydalarını sayacak olursak; kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltır. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır. Kan bağışı tecrübeli hekimlerimiz tarafından muayene edilerek gerçekleştirilir" dedi.
 
Daha sonra DDY 3. Bölge Müdür Yardımcısı Muhsin Keçe'nin ardından gar personeli sırayla kan vermeye başladı. Bu arada, geçirdiği kalp ameliyatı nedeniyle Vali Refik Arslan Öztürk'ten kan alınmadı.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 20:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?