8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Financial Times'tan 4 ödül birden

İngiliz basın kuruluşu Financial Times'in yayın organı olan FDİ Magazine-Doğrudan Yabancı Yatırım Dergisi tarafından düzenlenen ''Geleceğin Avrupa Şehirleri ve Bölgeleri 2006-2007'' yarışmasında Manisa 4 ayrı ödüle layık görüldü.

Fransa'da düzenlenen törenle ödülleri alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya Avrupa'daki 89 kentin katıldığını belirtti.
Şehirlerin, ekonomik potansiyel, uygun maliyet, insan kaynakları, yaşam kalitesi, doğrudan yabancı yatırım promosyonu başta olmak üzere 28 ayrı kategoride değerlendirildiğini kaydeden Koşmaz, Manisa'nın ''Avrupa'nın En İyi Ekonomik Potansiyele Sahip Kenti'' kategorisinde birinci, ''Avrupa'nın Maliyetler Açısından En Uygun Yatırım Kenti'' ile ''Güney Avrupa'da Geleceğin Kenti'' kategorisinde ikinci ve ''Türkiye'de Geleceğin Şehri'' kategorisinde birincilik ödüllerini aldığını ifade etti.

Manisa'nın yarışmada elde ettiği sonuçlarla yabancı yatırımcıların dikkatini çektiğini dile getiren Koşmaz, şöyle konuştu:
''Manisa sanayisi sürekli büyüme içinde. Bu durum karşısında yoğun bir göçle karşı karşıya kalacak olan kentin çok acil toplu konut, altyapı, okul, hastane gibi ihtiyaçlarının zemininin hazırlanması gerekiyor. Geleceğin şehrini şekillendirirken ortak akılla hareket edip ilimiz için iyi sonuçlar elde etmek istiyoruz. Amacımız alınan ödüllerin hakkını vermek ve devamlılığını sağlamaktır.'' Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin son durumuyla ilgili bilgiler de veren Bülent Koşmaz, 4. ve 5. kısımlarla ilgili altyapı ihalesini önümüzdeki günlerde yapacaklarını, bunun ardından burayı sanayicilerin tahsisine sunacaklarını bildirdi.

Yatırım için talepte bulunan firmalara belirli kriterler uyguladıklarını belirten Koşmaz, 63 firmanın yer tahsisi için sıra beklediğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 20:50:26
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 21:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?