8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Hizmet binasının proje yarışması

Manisa Belediyesi'nin Laleli semtinde yapmayı planladığı yeni hizmet binasının uluslararası proje yarışması sonuçlandı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mimarlarının bulunduğu ekibin hazırladığı proje birinci seçildi.

Manisa Belediyesi Encümen Salonu'nda proje yarışmasına ilişkin düzenlenen basın toplantısına, Belediye Başkanı Bülent Kar, yardımcısı Kemal Sevinç ve belediye Toplu Konut Koordinatörü Mimar Tülay Yesügey katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Kar, yeni hizmet binasının yapılacağı Laleli semtindeki alanda proje için en büyük engelin yüksek gerilim hatları olduğunu, GEDAŞ ile görüşmeler sonucu bu sorunun çözüldüğünü ifade ederek, "Ayrıca orada bulunan işyerleri vardı. Buradaki arkadaşlarımızla toplantılar yaparak işyerlerini eski Laleli Pazarı'nın bulunduğu alana taşımak üzere anlaştık. Bizler belediye olarak bir müddet eski Laleli Pazarı yerinde dükkanlar yapacağız. Saruhan Oteli'nin önünde bulunan dükkanları da oraya taşıyacağız. Daha sonra belediye binasının yapım işlemi başlayacak" dedi.
Proje yarışmasının önemine dikkat çeken Başkan Kar, "Biz bu işi yaparken bir mimara bu projeyi verip yaptırabilirdik. Hem daha kısa hem de maliyet açısından ucuz olurdu. Ama istedik ki Manisa'nın geleceğini ilgilendiren bu proje bir yarışma sonucu ortaya çıksın, projenin kişilik, kimlik katacağı bir bina ortaya çıksın istedik. Bu amaçla ulusal çapta bir proje yarışması düzenledik. Tabi yarışma düzenlerken burada jüri üyeleri önemliydi. Çok değerli jüri üyelerimiz ve raportörlerimiz bu projeleri değerlendirdi. 52 tane nitelikli proje geldi. Her biri birbirinden değerli projeler. 52 proje içerisinden jüri üyeleri çok titiz davranarak dereceye giren 3 proje ve 5 mansiyon ödülü alan projeyi değerlendirdi. ODTÜ mimarlarından Evren Başbuğ'un başkanlığındaki ekibin hazırladığı proje jüri tarafından birinci seçildi. Bu gerçekten çok farklı bir mimari çalışma. İkinci olan proje ise Cem Açıkgöz ve ekibinin hazırladığı proje oldu. Üçüncü proje de Servet Gümüş ve Günay Solak'ın hazırladığı proje. Jüri son kararını verirken bu üç proje arasında çok değişik görüşler ifade edildi. Ama sonuçta jüri oy birliğiyle bu üç projeye karar verdi. Şu anda raporu yazılıyor veya da yazıldı. Daha sonra bunun tartışması olacak ve en yakın zamanda karara bağlanacak. Proje onaylanırsa 2007 yılı sonuna doğru Manisa yeni belediye hizmet binasına kavuşmuş olacak" diye konuştu.

Bu arada yarışmada birinci olan ekibe 30 bin YTL, ikinci olan ekibe 25 bin YTL, üçüncü olan ekibe ise 20 bin YTL para ödülü verileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 17:04:36
Güncelleme :20 Mart 2006 Pazartesi 17:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?