9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İsimler karışınca ev hayali yıkıldı

Geçtiğimiz pazar günü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Manisa'da düzenlenen TOKİ kura çekiminde ev sahibi olmanın sevincini yaşayan Mehmet Aydın, isim benzerliği nedeniyle evin kendisine değil de başka Mehmet Aydın'a çıktığını öğrenince şok oldu.

Başbakan Erdoğan'a sigara bırakma sözü vermesine rağmen daha önce günde bir paket sigara içerken şimdi günde üç paket içmeye başlayan Mehmet Aydın (55), Başbakan Erdoğan'a faks çekip kendisine ev verilmesini istedi. Aydın, ayrıca, TOKİ yetkililerine manevi tazminat davası açacağını söyledi.

Türkiye'de iki gün boyunca gazete ve televizyonlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte görünmesinin, kendisini meşhur etmesine rağmen, evsiz kaldığını ifade eden SSK emeklisi Mehmet Aydın, "Ev sevincini yalnızca 24 saat yaşayabildim. O gün evime tebrik için yüzlerce akraba ve komşu geldi. Onlara yaptığım masraf da cabası. Oysa ne hayallerim vardı" dedi.

Özel bir şirkette bekçilik yapan evli ve bir çocuk babası Mehmet Aydın, "Yıllardır bir ev hayali kuruyordum. TOKİ'nin ilk etap evlerinde çıkmadı. İkinci etap evlerde 3+1 konutlara yazıldım. Çekilen kurada adım açıklanınca görevliler tarafından başbakanın huzuruna getirildim. Başbakan da benim ev sahibi olduğumu müjdeledi ve sigarayı bırakmam için benden söz aldı. Ama ev sevincim yarıda kaldı. Bu stresle birlikte günde bir paket sigara içerken, artık üç paket içmeye başladım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" diye konuştu.

Öte yandan, Manisa Belediyesi Teknik Koordinatörü Kemal Sevinç ise, TOKİ konutları için iki Mehmet Aydın'ın müracaat ettiğini, ilk kuraların 2 artı bir daireler için çekildiğini, 2 artı bir daireye müracaat eden Mehmet Aydın'ın o gün kura çekimine gelmediğini, 3 artı bir çıkan Mehmet Aydın'ın da heyecanla Başbakan Erdoğan'ın huzuruna çıktığını belirterek, "3 artı bir dairelere yazılan Mehmet Aydın dün TOKİ'ye başvurup, 'Ben F bloğa yazılmıştım. Bana C blok çıktı' deyince kendisine daire çıkmadığı belirlendi. Diğer Mehmet Aydın müracaat ettiğinde 2 artı bir dairesini almaya hak kazanacak" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 21:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?