8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Köylülerin, atık bertaraf tesisi isyanı

Manisa Belediyesi, Valilik ve 6 belediyenin katkıları ile Develi Köyü'ne kurulacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin köylerine kurulmasına karşı çıkan Develi köylüleri Eğitim-Sen Manisa Şubesi'nde sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya gelerek kendilerine destek olmalarını istedi. 

Develi köylüleri 30 kişilik bir grupla, beraberlerinde Bergama Davası'nın sembol ismi kamuoyunda 'Asteriks' olarak bilinen çiftçi Oktay Konyar ile birlikte geldiler. Toplantıda Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İl Başkanı Hüseyin Yücel, Merkez İlçe Başkanı Fadıl Gezen, Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Merkez İlçe Başkanı Serpil Yeşilyurt, Emek Partisi (EMEP) İl Sekreteri Şahismail Özocak, Tabipler Birliği yönetiminden Nasır Nesanır, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Akkoyun, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa'nın Ankara temsilcisi Mehmet Emin Bumin ve ev sahibi olarak Eğitim-Sen Şube Başkanı Fatih Yoğurtçuoğlu hazır bulunarak Develi köylülerini dinledi. Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Fatih Yoğurtçuoğlu, "Bergama'da siyanürle altın çıkarılmasına karışı çıkan köylülerin sembol ismi olan Oktay Konyar, Develi köylüleri ile gelerek bize konu hakkında bilgi vermek istediklerini ve bizlerin desteklerini istediklerin söylediler. 

Biz de taleplerini olumlu karşılayarak davet ettik. Diğer sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerini de davet ederek bu toplantıyı gerçekleştirmiş bulunuyoruz" dedi. Oktay Konyar ise, konu ile ilgili olarak, "Develi köylüleri Bergama'ya gelerek bizden davada yaşadığımız süreç hakkında bilgi aldılar ve kendilerine destek olmamızı istediler. Bizler de seve seve kabul ettik. Develi köylüleri köylerinin çöpe dönüşmesini ve kurulacak tesisle topraklarının kirletilmesini istemiyorlar. Bu konuyu ülke gündemine taşıyarak demokratik ortamda bizlere yakışır şekilde hakkımızı arayacağız. Hukuk çerçevesinde yapabileceğimiz ne varsa yapacağız ve mücadele edeceğiz. Biz Bergama'da davamız süresince bilmediğimiz birçok şeyi öğrendik.

Bir yere bir tesisi kurulacağı zaman o yörede oturan insanların rızası olmadan böyle bir şeyin mümkün olmadığını öğrendik. Bergamalılar olarak Develi köylülerine elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Sizlerden de bizim bu mücadelemize destek vermenizi bekliyoruz. Ayrıca 14 Mayıs Pazar günü köyde sandıklar kurarak referandum yapacağız köylülerin buraya tesis kurulmasını isteyip istemediklerini sorucağız. Bu referandumu da sizleri de bekliyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 18:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?