8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Madenciden özelleştirme eylemi

Soma'da Maden-İş Sendikası Ege Bölgesi şubesi tarafından, Soma Eynez Yeraltı İşletmesi'nin 8 Haziran'da yapılacak özelleştirme ihalesini engellemek ve Ege Linyitleri İşletmesi'ne (ELİ) işçi alınması ve yatırım yapılması için yürüyüş ve miting düzenlendi.
 
Beş yol mevkiinde toplanan maden işçileri, eş ve çocukları ile diğer sendikaların üyesi yaklaşık 4 bin kişi, İstasyon Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe CHP Manisa Milletvekili Nuri Çilingir, Maden İş Sendikası 2. Başkanı Murat Bekem, Maden İş Sendikası Genel Sekreteri Nayim Sezer, ESM Sendikası Genel Başkanı Kemal Bulut katıldı. 

Ayrıca CHP, ÖDP, EMAP teşkilatları, Tes İş Sendikası, Eğitim Sen, ESM, Petrol İş Sendikası, Orman İş Sendikası, Yol İş Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği gibi kuruluşlar da katıldı. Kalabalık, Beşyol'dan başlayarak Atatürk Caddesi boyunca yürüdü. Daha sonra kalabalık, İstasyon Meydanı'nda toplandı. Burada sendika temsilcileri sırayla söz alarak birer konuşma yaptı.

 Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Mehmet Saç, yaptığı konuşmada, "Yeraltındaki ocağımız kapatılmayıcaya kadar, işçi alınıncaya kadar, ELİ'ye yatırım yapılıncaya kadar eylemlerimiz devam edecek. 

Eylemlere başladığımızda şöyle eleştiriler aldık. 'Kim durdurdu da siz durduracaksınız özelleştirmeyi'. Özelleştirmeyi mutlaka durduracağız. Mutlaka başaracağız. Başaramazsak bile bu uğurda ölmesini biliyoruz" ifadelerini kullandı. Maden İş Sendikası 2. Başkanı Murat Bekem ise, "Bugün Anneler Günü. Devlet büyüklerimiz çıkacak Anneler Günü'nü kutlayacak. Peki anneler ne ister? Analar, erkeklerinin işsiz kalmasını istemez, evlatlarına iş ister. Analar kaygıyla yaşamak istemez. Analar, yarın tenceremde ne kaynayacak, ne pişecek kaygısı olmadan yaşamak ister. Eğer Anneler Günü'nü kutlayacaksanız bu şekilde kutlayın. Bu talepleri yerine getirin. Özelleştirmeye hayır diyoruz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, kalabalık olaysız şekilde dağıldı.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 11:58:53
Güncelleme :15 Mayıs 2006 Pazartesi 12:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat IP: 81.214.176.xxx Tarih : 20.05.2006 18:53:40
bırakın özelleşsin her yer bu eylem siyasi amaclı yapılmış eylemdir aslında.bırde buna sendıka secımlerı yaklaşmış olması bu kalabalıgı özelleşmesin adı altında yalan ve dolanla toplanılmıştır.