8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Manisa'da yetenek avı başladı

Manisa Belediyesi ve Vestel Manisaspor öncülüğünde okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenlerinin de katılımıyla Manisa'da yetenekli sporcuların tespit edilmesi için ortak bir çalışma başlatıldı.
 
Belediye Başkanı Bülent Kar, Gençlik Spor İl Müdürü Murat Özel, Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu, Teknik Direktör Ersun Yanal, bazı okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri, görüş alışverişinde bulunmak üzere toplantı yaptı. Toplantıda bir konuşma yapan Teknik Direktör Ersun Yanal, Türkiye'nin spor yapmayan bir nesile sahip olduğunu ifade ederek, "Bizim spor yapma kültürümüz yok. Yaşam ve eğitim programlarımızda spora yer yok. O nedenle de farklı organizasyonlarla, farklı insanları biraraya getirerek onlara spor yaptırmaya, hem takımlarımıza hem de ülkemize çağın gerektirdiği kişileri yetiştirmeye başlamalıyız" dedi. 

Manisa'nın nüfus bakımından Türkiye'nin büyük kentlerinden biri olduğunu söyleyen Yanal, "Bu büyük kentin sahip olduğu önemli değerler olduğunu düşünüyoruz. Buradaki genç nüfus aktif hale getirilmeli. Ülkemizde 35 bin tane ilköğretim okulu var. 11 milyon çocuğun spora başlamak için beklediğini biliyorum. Bu rakam ilimizde sadece 250-300 bin sayısını bulur. Yani bu yıl spor başlatabileceğimiz 300 bin çocuğumuz bizden hizmet bekliyor" ifadelerini kullandı. Herşeyi devletten beklemenin tembellik olduğunu belirten Yanal, şöyle konuştu:
"Bu işin merkezi okullarımız. Yetenekler yetiştirilmez tespit edilir. Daha sonra kişinin yetenekleri kendisini bir noktaya getirir. Böyle bir süreci yakalayıp başarmak, ilimize ve çocuklarımıza hizmet için bir araya geldik. 

Belediyenin altyapı desteği, kulübün isteği ve enerjisini, beden eğitimi öğretmenlerimizin de gayretiyle birleştirerek, aynı zamanda spor kulüplerinin de bu çatıda altında buluşmasıyla yetenekli sporcuların tespit edilmesine imkan sağlayacak ortamlar oluşturabiliriz. Ben de sizin gibi bir spor adamıyım. Bu işi başlatıp her alanda benzer organizasyonlar yapmak, spora hizmet etmek bizim görevimiz. Başkasından beklersek sonuca gidemeyiz. Bu heyecanı birlikte tadalım. Bütün çocuklarımızı birarada toplayıp bu heyecanı ve coşkuyu verelim. Ben bir teknik direktörüm. Benim teknik direktör olarak aynı zamanda genç yetenekli oyuncuları bulma ve spora kazandırma görevim de var. Beden eğitimi öğretmenlerinin belki de en büyük görevlerinden biri bu. O zaman hep beraber el ele verelim. Bu oluşturduğumuz sinerjiyle çalışmalara başlayalım."
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 18:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?