8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

MASİAD'ın Hindistan-Dubai gezisi

Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin organize ettiği Hindistan ve Dubai gezisine şeref konuğu olarak katılan Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar ile MASİAD üyesi işadamları, düzenledikleri basın toplantısında gezinin değerlendirmesini yaptı.

MASİAD'ın düzenlemiş olduğu Güney Afrika'dan sonra 2. kıtalararası iş gezisini Hindistan ve Dubai'ye gerçekleştirdi. Bir haftalık gezinin ardından Manisa'ya dönen heyet, gezinin değerlendirilmesi amacıyla basın toplantısında biraraya geldi. Belediye encümen salonunda düzenlenen toplantıda, Başkan Kar gezinin işadamları için olumlu sonuçlar doğurcağına inandığını söyleyerek, "Bu tür geziler ülkemizle yabancı ülkelerdeki işadamlarının kaynaşması açısından çok önemli. Bu manada başarılı bir gezi olduğunu düşünüyorum. Bizde özellikle şehirleşme anlamında yapılan çalışmaları inceledik. Özellikle Dubai şehirleşme konusunda ciddi bir yere gelmiş" diye konuştu.

HİNDİSTANLI İŞADAMLARI MANİSAYA GELECEK

MASİAD Gezi Komisyonu Başkanı Haldun Tamer Kurtar ise işadamlarının ufkunu açmak, dış dünya ile ticareti geliştirmek için bu geziyi düzenlediklerini, gezinin gerçekten çok faydalı geçtiğini, Mayıs ayının ilk haftası Hint işadamlarının Manisa'ya ziyaretlerinin olacağını açıkladı. Bir milyar iki yüz milyon nüfusu olan Hindistan'da, yaklaşık 300 milyon Müslüman bulunduğunu kaydeden Kurtar, "Her yıl ülkeye 30 milyon insan daha ekleniyor, yani iki yılda bir Türkiye nüfusu kadar insan doğuyor. Hedefleri nüfusda da, ticaretde de Çin'i geçmek. Zaten Hindistan dünyanın 4. büyük dış ticaret hacmine sahip. Amerika'da bulunan doktorların yüzde 30'u Hintli doktorlar, Microsoft'ta yüzde 45 oranında Hintli bulunmaktadır. Eğitimleri çok ileride. Okul yaşı 4. Ülke genelinde özel okullar ve hastaneler bulunmakta, eğitimde ve sağlıkta devlete iş düşmüyor" diye konuştu. Kurtar, ayrıca 80 milyonluk nufus hacmine sahip eyaletin ticaret odasıyla 4 saat süren bir toplantı gerçekleştirdiklerini, Türk ve Hindistanlı işadamlarının karşılıklı görüşmelerde bulunduklarını kaydetti. Kurtar, Hindistan'da zamanın kralının hanımının ölümü üzerine 22 yılda inşa ettirdiği tamamı beyaz mermer, yakut, zümrüt ve elmastan oluşan dünyanın yedi harikasından sayılan Taç Mahali görme imkanı bulduklarını, ayrıca Dubai'de de bir takım incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 19:50:59
Güncelleme :11 Nisan 2006 Salı 20:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?