9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Mehmetçik'ten Manisa'ya 2 bin fidan

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanlığı tarafından Albay Arif Seyhun Kışlası güneyinde Uncubozköy bölgesi içerisindeki ormanlık alana 2 bin 340 adet çam fidanı dikildi.

Fidan dikim törenine Vali Refik Arslan Öztürk ile eşi Necla Öztürk, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel ile eşi Nesrin Demirel, Çevre ve Orman Müdürü İhsan Mayda, askeri erkan, Mehmetçikler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Çevre ve Orman Müdürü İhsan Mayda, Çevre Orman İl Müdürlüğü'nün Manisa'da ağaçlandırma ve fidanlık hizmetlerinde bir numara olduğunu belirterek, "Manisa, yılda bin 200 hektar ağaçlandırma faaliyeti ve özel ağaçlandırma çalışmalarıyla Türkiye'de en ön sıralarda bulunmaktadır. İl Müdürlüğü olarak yılda köy tüzel kişiliklerine özel ağaçlandırma bakımından büyük fırsatlar tanımaktayız. Eskiden milli ağaçlandırma seferberliğiyle zorla yapılan ağaçlandırma bugün köylerimizin talebi doğrultusunda yapılmaktadır. Artık köylerimiz bir an önce ormanla köylerini buluşturma gayesi içindeler. Çevre Orman İl Müdürlüğümüzün bir diğer özelliği de fidanlık bakımından Türkiye'de bir dinamo olmasıdır. Türkmenistan'a ilk ihracatı ormancılık bakımından Manisa yapmıştır. Yine bu bağlamda Ankara'nın yeşillendirilmesi, Muradiye'de yetiştirilen fidanlarımızla yapılmaktadır. Biz ülkemiz insanının fidancılıkla para kazanarak, ekonomik refahını arttırma gayreti içerisindeyiz. İtalya aynı bizim iklim kuşağında olmasına rağmen yılda 15 milyar dolar gibi bir fidan ihracatından para kazanmaktadır. Biz fidan ihracatından ülke insanının, köylümüzün para kazanması için var gücümüzle çalışmaktayız" dedi.

Mayda, daha sonra Vali Öztürk ve 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Demirel'e Çevre Orman İl Müdürlüğü'nün çıkardığı, içerisinde 650 tür bitkinin yer aldığı "Bitkilerimiz" kitabını hediye etti. Ağaçlandırma mühendisi İbrahim Çolak'ın uygulamalı olarak fidan dikim tekniklerini anlatmasının ardından davetliler ve Mehmetçikler, Hazine arazisine fidanları dikmeye başladı. Bölgeye toplam 2 bin 340 adet çam fidanı dikileceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 17:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yılmaz yaldırak IP: 88.232.232.xxx Tarih : 18.08.2007 18:27:31
merhaba manisa ben geliyorum askerlik yapmaya sizi ve vatanı korumaya geliyorum bu işler sırayla biliyorum artık vatan bizden hizmet bekliyor gerekirse can gerekirse kan her türlü hizmete hazırım sizi çok seviyorum üllkem insanları büyüklerimin ellerinden kucuklerimin gozlerinden operim saygılarımla Yilmaz Yaldırak