8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Oda temsilcilerine AB Projeleri eğitimi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), il genelindeki kurum ve kuruluşların Avrupa Birliği (AB) proje hibelerinden nasıl faydalanılacağı konusunda eğitim seminerlerine başladı. 

Türkiye'de kurum ve kuruluşların çeşitli projelerini hibeleriyle destekleyen AB'nin, hibe yardımı için proje seçiminde çok hassas davranması ve her projeyi kabul etmemesi üzerine, kurum ve kuruluşların hibe yardımı alacak projelerini nasıl hazırlayacakları yönünde eğitim seminerleri başlatan MTSO, bugün Manisa'da ilk semineri düzenledi. MTSO AB Sorumlusu Yunus Nazif Angıner'in verdiği seminere Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB), Alaşehir, Turgutlu ve Salihli ilçelerindeki bazı odaların temsilcilerinden oluşan 25 kişi katıldı. 

Seminerin açılış konuşmasını yapan MTSO Genel Sekreteri Güvenç Özer, MTSO olarak eğitim faaliyetlerini artırma çabası içerisinde olduklarını ifade ederek, "Başkanımız Bülent Koşmaz'ın desteği daima arakamızda olacaktır ve ilk adımı atmış olmaktayız.

Hedef kitle olarak 25 kişililik gruplar halinde tüm oda temsilcilerimizi eğitmektir. Birçok Avrupa ülkesi çeşitli projeleriyle AB'den uygun şartlarda destek almaktadır. Bizim bu imkanlardan faydalanmamamızın temel sıkıntısı, fikirlerimizi iyi bir projeye dönüştürememektir. AB hibelerinden faydalanamama handikabının son bulmasını istiyoruz. 

Mesela oda olarak yaptığımız incelemede Yunt Dağı köylerinde Mandıracılık potansiyelinin olduğunu görmekteyiz. Bunun için de AB'den bu konuda mali destek sağlayabiliyor. Ancak bu imkanlardan faydalandığımız söylenemez.

Bu yüzden bugün ve yarın yapacağımız gün boyu devam edecek seminerlerimizde Manisa ve ilçelerimizden gelen oda başkanlarımız ve temsilcilerine AB projelerinden nasıl faydalanabiliriz, onun cevabını vereceğiz" dedi. 

Seminerde, MTSO AB Sorumlusu Yunus Nazif Angıner, Avrupa Birliği'nin kuruluşu, hangi ülkelerin üye olduğu, işleyişi ve geliştirilen projelere sağladığı kredi imkanları konusunda bilgi vererek bu imkanlardan yararlanabilmek için hangi konu ve koşullarda proje üretebileceği konusunda katılımcılara bilgi aktardı. Angıner bu proje hazırlamanın 10 altın kuralına dikkat çekti.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 17:15:47
Güncelleme :17 Mayıs 2006 Çarşamba 17:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?