8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sarıgöl'de toprak kaymasına çözüm aranıyor

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde toprak kaymalarına çözüm aranmaya başlandı. Sarıgöl Belediyesi, Mimar Sinan Mahallesi, Toros Sokak'taki evlerin toprak kaymasından zarar görmemesi için istinat duvarı yapma çalışmaları devam ediyor.

Belediye tarafından ilçenin Mimar Sinan Mahallesi, Toros Sokak'taki evlerin toprak kaymasından zarar görmemesi için istinat duvarı örme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Yağmurlu günlerde mahalle ve sokak sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen toprak kayması olayları karşısında, belediyenin kendi imkanlarıyla 50 metre uzunluğunda 4 metre yüksekliğinde başlattığı istinat çalışmaları hakkında bilgi veren Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, "Mimar Sinan Mahallesi'nin Toros Sokağı'ndaki evleri eskiden toprak yığını olan tepelere kurulmuş. Yağışlı havalarda toprak kaymaları başlamıştı. Bu her yönüyle tehlike arz etmektedir. Bu bölgemizde, belediye ekiplerimizle kendi imkanlarımızla istinat duvarı yaptık. Bu yöndeki çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir" dedi.

Mahalle sakinleri yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, "Artık korkumuz kalmadı. Hem evlerimiz, hem de canlarımız bundan böyle toprak kayması yüzünden zarar görmeyecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 16:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?