8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Trafik kurallarına uyanlar ödüllendirildi

Manisa Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nün, basın ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte sürücüleri trafik kurallarına uymaya teşvik etmek amacıyla geçen yıl başlattığı ödüllü "Söz Veriyor musunuz" adlı kampanyanın süresi tamamlandı. Türkiye genelinde 45 günlük katılım süresince 15 bin 908 sürücünün katıldığı kampanyada, 2 bin 356 kişinin sözünde duramadığı belirtilirken, diğer 13 bin 391 sürücü için bugün yapılan hediye çekilişinde ödül kazanan talihliler kura ile belirlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen çekiliş törenine Emniyet Müdürü Kahraman Koçak, Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Metsel Özbaykal, şube müdürleri, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, MTSO Genel Sekreteri Güvenç Özer, Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Renan Çapra ve davetliler katıldı.

Çekiliş öncesi kampanya ile ilgili bilgi verildi. 15 Temmuz 2005 tarihinde başlayan ve Türkiye genelini kapsayan "Söz Veriyor musunuz" kampanyasında toplam 20 bin adet katılım formu dağıtıldı. 45 günlük katılım süresi içinde Manisa ve bu güzergahtan geçen sürücüler ile Manisa'da trafik ekiplerinin dağıttığı katılım formlarını dolduran toplam 15 bin 908 sürücünün kampanyaya katıldığı, sonraki 6 aylık takip süresinde ise kayıtlı sürücülerden 2 bin 356 kişinin kampanyada belirtilen trafik suçlarına karışarak sözlerinde duramadıkları için kampanya dışı kaldığı belirtildi. Ayrıca 161 adet katılım belgesinin de eksik veya yanlış bilgi yüzünden muhtelif nedenlerle iptal edildiği bildirildi.

Daha sonra Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli başkanlığındaki çekiliş komitesi yerini aldı. Başkan Enli, sürücülerin trafik kurallarına uyması, büyük acılara yolaçan trafik kazalarının, ölüm ve yaralanma olaylarının azalması açısından organize edilen bu kampanyanın Türkiye'ye örnek olabilecek nitelikte olduğunu vurgulayarak, kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından törene katılan okul geçidi görevlisi 6 öğrenci, çuvaldan tek tek sürücü isimlerinin bulunduğu kuponları çekerek komiteye teslim etti. Bu şekilde 45 asil talihli ve 90 yedek olmak üzere toplam 135 çekiliş yapıldı. Çekilişte belediye, çeşitli firma ve sivil toplum kuruluşlarının verdiği ödüller arasında, bir kişiye buzdolabı, bir kişiye klima, bir kişiye çamaşır makinesi, 7 kişiye monitör, 7 kişiye DVD ve 28 kişiye de tam cumhuriyet altınının yer aldığı, ödüllerin 9 Mayıs 2006 tarihinde düzenlenecek törenle sahiplerine dağıtılacağı açıklandı. Törene gelemeyen talihlilerin de bir ay içerisinde kendi imkanlarıyla Manisa Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nden hediyelerini alabilecekleri, alınmayan hediyelerin de belediye huzurevine bağışlanacağı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 20:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?