8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Turgutlu'da doğalgaz için altyapı çalışmaları

Turgutlu'da doğalgaz çalışmaları başladı. Manisa, Turgutlu ve Akhisar'a doğalgaz dağıtımını yapacak Aksa Doğalgaz şirketi, Turgutlu'da yapacağı doğalgaz alt yapı çalışmaları için ilçeye şantiye kurarak ilk doğalgaz boru döşeme çalışmalarını kurban kesimiyle birlikte başlattı.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan da yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek firma yetkililerinden bilgi aldı. Bu yıl yapılacak olan Turgutlu Kurtuluş Şenlikleri'nde doğalgazın törenle evlere dağıtılacağı bildirildi. Turgutlu'nun ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi'nde başlayan çalışmalar, 3 ayrı bölgeden aralıksız olarak sürdürülüp tamamlandığında Cumhuriyet, Yılmazlar, Acarlar, Turan, Ergenekon mahallelerinde bulunan 5 bin konutun doğalgaza kavuşacağı öğrenildi.

Aksa Doğalgaz Dağıtım A.Ş. yetkilisi Sırrı Akbulut, yaptığı açıklamada, "Çalışmalarımıza ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi Hanımeli Sokak üzerinde başladık. İlçenin çeşitli yerlerinde kazı ve döşeme çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Doğalgaz için 125, 63 ve 40'lık borular kullanıyoruz. Hedefimiz eksiksiz bir şekilde ve çevreye zarar vermeden Turgutlululara doğalgazı ulaştırmak" dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ise dün yapılan çalışmalarda ilk olarak doğalgaz borusunu temsili olarak kazılan çukura yatırdı. Burada bir açıklama yapan Başkan Orhan, "Turgutlu halkının yıllardır özlemle beklediği doğalgaz için ilk kazmayı vurarak start vermekten mutluluk duyuyorum. Turgutlu'nun düşman işgalinden kurtulduğu gün olan 7 Eylül tarihinde halkımız da sobadan kurtularak temiz bir havaya kavuşacak, hayırlı olsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 12:19:37
Güncelleme :4 Nisan 2006 Salı 13:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?