9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Turgutlu'da sanayi bölgesinde kamulaştırma

Turgutlu İlçesi'nde belediye, BMC'nin yatırım yapmak için yer talebinde bulunduğu Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kamulaştırma ve istimlak çalışmaları için hazırlıklara başladı.

AK Parti Manisa Milletvekili Süleyman Turgut ile Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük Sanatlar, Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım'la bir araya geldi. Ramazan Yıldırım, Turgutlu OSB'nin 2006 yılında bitirilecek bölgeler kapsamına alındığını belirterek, BMC gibi bir firmanın Turgutlu'da yatırım yapmak istemesinden çok büyük mutluluk duyduklarını, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Daha sonra Tedaş Genel Müdürü Haşim Keklik ve Teiaş Genel Müdürü İlhami Özşahin'le görüşen Milletvekili Turgut ile Başkan Serhat Orhan, burada da sevindirici haberler aldı. Keklik ve Özşahin, Turgutlu OSB'nin en büyük sorunlarından olan elektrik sıkıntısını Derbent Trafo merkezine 30 bin Kw'lık ek trafo kurarak çözme sözü vererek, Derbent Trafo merkezi ile OSB arasındaki 14 kilometrelik enerji hattının onaylandığı ve 3 ay içerisinde ihale yapılacağı müjdelerini verdi.

Başkan Orhan, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Turgutlu OSB'yi 2006 yılı içinde bitirilecek bölgeler kapsamına aldı. Bu kararla, kaynak sıkıntısı çekmeden çalışmalarımızı rahatlıkla sürdüreceğiz. Ayrıca 2. kısımda başlayacağımız istimlak ve kamulaştırma çalışmaları için gerekli iznin çok kısa süre içerisinde çıkacağını öğrendik. Bu gelişmeler Turgutlu açısından oldukça sevindirici. Genel müdürlerimizin ilçemize her türlü konuda destek vermesi ve bizleri çok sıcak karşılamalarından memnuniyet duydum. Turgutlu OSB'de bacalar çok kısa süre içerisinde tütmeye başlayacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 22:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?