8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Vali by-pass ameliyatı oldu

Manisa'da geçtiğimiz hafta evinde aniden kalp krizi geçirerek önce Devlet Hastanesi'ne ardından da Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan, burada kendisine anjiyografi uygulanan Vali Refik Arslan Öztürk, bugün başarılı bir by-pass ameliyatı geçirdi.

Yaklaşık 4 saat süren ameliyat süresince, Vali Refik Arslan Öztürk'ü bir haftadır yalnız bırakmayan eşi Necla Öztürk ile yeğeni Cem Cemil Öztürk, ameliyathane önünde merakla sonucu bekledi ve dualarıyla ameliyatın başarılı geçmesini diledi. Bu arada valilik personeli ve gazeteciler de Öztürk Ailesi'ni yalnız bırakmadı.

Ameliyat sonrası basın toplantısı düzenleyen Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Şirin, Anestezi Uzmanı Tülin Öztürk, Dr. Funda Yıldırım, Dr. Mazhar Esedağ, by-pass sonrası Vali Öztürk'ün sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Hayrettin Şirin, açıklamasında, "Sayın valimizin ameliyatı tam planladığımız gibi geçti. Göğüs ve bacak kısımlarından aldığımız damarlara tıkalı olan 3 kalp damarını yeniledik. Sayın valimiz şu anda hayati tehlikeyi atlamış değil ama durumu gayet iyi" dedi. Vali Öztürk'ün daha önce her hangi bir ameliyat geçirmediğini belirten Prof. Dr. Şirin, ameliyat sırasında her hangi bir olumsuzluk yaşamadıklarını ancak anestezi sırasında uyutmada problem yaşadıklarını, şu anda korkulacak bir durumun olmadığını açıklayarak, "Valimiz bize karşı hiç güvensizlik göstermedi. Her şey istediğimiz gibi giderse bir hafta içerisinde taburcu edebiliriz. Görevine dönmesi ise 2 ayı bulabilir. Kendilerine acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Ameliyatın başarılı geçmesinden dolayı oldukça mutlu olduğu görülen Vali Öztürk'ün eşi Necla Öztürk, "Doktorlara ve yakın ilgilerini eksik etmeyen herkese çok teşekkür ederiz. Doktorlar ameliyatın planlandığı gibi gerçekleştiğini söylediler. Biz de bunu ameliyatın çok iyi geçtiği şekliyle algılıyoruz. Eşimin 3 damarı yenilendi. Şu anda yoğun bakımda, ancak çarşamba günü normal özel odasına geçecek. Çok mutluyuz" şeklinde konuştu.
Aydın'dan gelen Vali Öztürk'ün yeğeni Cem Cemil Öztürk ise, "Manisalılar'ın yakın ilgisinin onu çabuk iyileştireceğine eminim. Manisa, Vali Refik Arslan Öztürk'ün şahsında iyiliklerle, güzelliklerle, doğruluklarla daha yakın buluşacak. Herkese geçmiş olsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 00:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?