8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Çete operasyonunda 7 gözaltı

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen Gökkuşağı Operasyonu'nda, çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Muğla-İzmir-Ağrı ve Şanlıurfa illerinde eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddia edilen M.N.İ. (31), H.M. (29), M.İ. (22), M.D. (29), O.Ç. (24), S.M. (38) ile kardeşi S.M. (35) gözaltına alınırken, üzerlerinde yapılan aramada 6 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 36 adet değişik çaplarda mermi, 2 adet açık senet, 30 milyar değerinde tanzimli senet, toplam 306 milyar liralık tanzimli çek, 8 adet çek koçanı, 2 adet senet ödeme çizelgesi ele geçirildi.

Muğla Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür faaliyetlere izin vermeyeceklerini belirtti. Güvenlik güçleri tarafından çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları ve planlı operasyonlar sonucunda Bodrum'da çek senet tahsili yapan, haksız yoldan kazanç elde eden 7 kişilik çete tespit edildiğini anlatan Körpe,

"4 ilde eşzamanlı yapılan operasyonlarda çete üyelerinin tamamı yakalandı, tabanca ve senetler ele geçirildi. Bölge turizmde bir cazibe merkezi olması nedeniyle insanların iştahını kabartıyor. Bu insanlar bölgedeki rantın cazibesine kapılarak kolay para kazanma hırsıyla bu yollara başvuruyor. Çetelere aman vermeyeceğiz" dedi.

Öte yandan, Muğla'da jandarma ve polis ekiplerinin son 2 yılda tam 33 organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlediği, operasyonlarda çok sayıda silah ele geçirildiği, gözaltına alınan 387 kişiden 238'nin tutuklandığı kaydedildi. Yapılan araştırmada, yakalanan çete elemanlarının büyük çoğunluğunun Doğu ve Güneydoğu illerinden göç eden kişilerden oluştuğu, yakalanan çete liderlerinin kendileri başka bölgelerden olsa bile, elemanlarını Doğu ve Güneydoğu doğumlulardan seçtiği belirlendi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 14:03:55
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 17:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?