6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Hırsızlık için girdiler, yaşlı kadını bıçakladılar

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde hırsızlık amacıyla bir eve giren 2 kişi, bir kadını bıçaklayarak ağır yaraladı. Evden cep telefonu ve 10 YTL para aldıkları tespit edilen 2 zanlı ve gözcü oldukları iddia edilen 2 kişi, polis tarafından yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Bodrum'un Türkkuyusu Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan Piran Sitesi'ne hırsızlık amacıyla giren 2 şahıs, gurbetçi Songül Haibeck'i (62) 2 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Kapı girişinde bıçaklanan Songül Haibeck, ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede 2.5 saat süren bir ameliyat geçiren Haibeck, ''Bu sabaha karşı saat 03.30 sıralarında evde sesler duydum fakat kalkmadım. Gelinimin imdat sesi üzerine kalkarak hırsızlarla karşılaştım ve boğuşmaya başladık. İlk anda bıçaklandığımın farkına varmadım ve hırsızların peşinden koşmaya başladım. Dışarı çıkınca da düştüm" dedi. 

3 yıl öncede Akçay'da hırsızlar tarafından evlerinin soyulduğunu ifade eden Haibeck, "Türkiye'de bu konuda ciddi tedbirler alınmalı" şeklinde konuştu. 

Olayda ağır yaralanan kayınvalidesi Songül Haibeck'in hastanede yanında duran Özlem Tunca, eve giren şahısların gürültüsüyle uyandığını ve bağırmaya başladığını söyleyerek, "Ben bağırınca hırsızlar kaçmaya başladı. Bu sırada kayınvalidemi bıçaklamışlar. Çok korktum evde 7 yaşındaki çocuğum, kayınvalidem, kızkardeşi ve kocam bulunuyordu" diye konuştu. 

Gece geç saatlerde eve giren ve yaşları 16 ile 18 arasında değişen 4 zanlıdan ikisini peşlerinden koşarak polislere yakalatan Songül Haibeck'in oğlu Tarkan Tunca, "Evden çıkan 2 kişinin peşinden koşup daha sonra diğer 2 kişiyle karşılaştım. Onlar hiçbir şey olmamış gibi benim yanıma gelerek 'geçmiş olsun' dedi. Daha sonra çevreden görenlerin ifadeleriyle bu şahısları emniyet güçleri yakaladı. Evden yalınayak çıktığım için ayaklarım parçalandı. Eve geldiğimde annemin yaralanmış olduğunu gördüm. Yetkililerin bu olaylara biran önce çözüm bulmasını istiyorum'' dedi. 

Bodrum Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Erdem Yücel, hastanın durumu hakkında, "Hasta karın boşluğu ve göğsünden bıçaklanmıştı. İç kanama nedeniyle aşırı kan kaybetmiş ve karın boşluğundan aldığı bıçak darbesi nedeniyle midesi de zarar görmüştü. 2.5 saat süren zor bir ameliyatla hastayı kurtardık. Hasta eğer geç gelse kan kaybından ölebilirdi'' açıklamasında bulundu. 

Olayın ardından gece boyunca çalışma yapan Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaşları 16 ile 18 arasından olduğu açıklanan T.T, V.Ö, E.G. ve Ö.Ç'yi konuyla ilgili oldukları iddiasıyla gözaltına aldı. Şahıslardan bazılarının daha önce de hırsızlıktan sabıkası olduğu öğrenilirken, şahısların sorgularının tamamlanmasının ardından Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edileceği bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 18:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?