6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Fuhuş çetesine baskın

Fethiye'de "insan ticareti yapmak ve zorla fuhuş yaptırmak" iddiasıyla gözaltına alınan 39 kişi adli makamlara sevk edildi. Bu arada yabancı uyruklu kadınlardan birisinde frengi hastalığı tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 7 Mart sabahı saat 07.00 sıralarında Fethiye'nin 156 ayrı noktasında eş zamanlı düzenlenen operasyonda fuhuş amaçlı insan ticareti yaptıkları ileri sürülen A.A.K. (Rusya uyruklu), Ö.A.Y, D.K, O.Ç, R.Ö, M.K. (Gürcistan uyruklu), A.İ.A, A.K, H.K, S.Z, Z.A, M.E, A.B, S.A, M.D, O.B, S.G, B.K. ve E.K. isimli şahısların, kiraladıkları ev, pansiyon ve Fethiye'deki otellerde organize şekilde iş bulmak vaadiyle Türkiye'ye getirdikleri bayanları zorla para karşılığı erkek müşterilere sattıkları tespit edildi. Operasyonda şahıslarla birlikte 6'sı Türk, 14'ü yabancı toplam 20 bayan da gözaltına alındı.

"İnsan ticareti yapmak ve zorla fuhuş yaptırmak" iddiasıyla gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, ruhsatsız av tüfeği, yabancı kadınlara ait pasaport, 2 gram esrar, tanzimli açık senetler, yurt dışına gönderilen paraların havale makbuzları, sustalı bıçak ve özel yapım demir saldırı çubuğu ele geçirildi.

Zanlılar, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan ön hazırlık soruşturmasının ardından "fuhuş amaçlı insan ticareti, fuhşa aracılık ve yer temin etmek" iddiasıyla Fethiye Adliyesi'ne gönderildi.
Bu arada, yabancı uyruklu kadınlardan birisinde yapılan sağlık muayenesinde frengi hastalığı tespit edildi.

Muğla İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe, insan ticaretinin münferit bir olay olmadığını belirterek, "Son bir ayda yaptığımız operasyonlarda bu olayın uluslararası boyutunun olduğu ortaya çıktı. İstihbari çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Yabancı ve Türk vatandaşların anlaşmalı evlilikler yaparak insan ticaretini meslek haline getirenler var. Bunlara turizm bölgesi Muğla'da asla izin vermeyeceğiz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 18:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?