6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Hırsızlık, güvenlik kamerasına takıldı

Muğla'da cep telefon kontör bayisinin parasını çalan biri kadın 2 kişi kayıplara karışırken, parayı göğsünün içine koyan kadın ve erkek arkadaşı güvenlik kamerası tarafından tespit edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Muğla Turgutreis Caddesi üzerinde dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, cep telefonu kontörü satan Ahmet Ağar isimli şahsın iş yerine gelen biri bayan 2 kişi, Arap kökenli olduklarını belirterek kontör almak istediklerini söyledi. 

Üzerinde siyah elbise bulunan bayan, iş yerindeki diğer müşterileri kontör yüklemek için oyalarken, erkek olan şahıs da bozuk Türkçe'si ile 50 YTL'nin D serisini koleksiyon yapmak istediğini belirterek, kasadaki paralar arasında D serisi olup olmadığını sordu. İş yeri sahibi, müşteri kılığındaki şahsa kasadaki yaklaşık 5 bin YTL'nin içinden D serisi aramaya başladı. Bu sırada dolandırıcı bir elinde cüzdanı olduğu halde iş yeri sahibinin elindeki paraları alarak kendisi bakmak istedi. 


Bu sırada paralardan 900 YTL'yi cüzdanın altına kıstırdı. Cüzdanın altındaki parayı arka sol cebine koyan şahsa, iş yeri sahibi paranın eksik olduğunu söyledi. Şahıstan şüphelenen iş yeri sahibi, güvenlik kamerasından olayı tespit ettirmek için kasadan ayrıldı. 

Parayı alan şahıs iş yeri sahibiyle giderken, sol arka cebindeki parayı yanında bulunan bayana gizlice verdi. Parayı alan bayan iş yerinden uzaklaşırken, parayı göğüslerine bırakarak iş yerinin önünde bulunan ve başka şahsın kullandığı araca bindi. Parayı alan dolandırıcı, iş yeri sahibini parayı almadığına ikna ederek araçla olay yerinden uzaklaştı.
 
İş yeri sahibi Ahmet Ağar, şahısların gitmesinden sonra güvenlik kamerasını tekrar kontrol ettiğinde bayanın paraları göğsüne sakladığını fark ederek durumu polise bildirdi. 

İş yerinden 900 milyon lira çalındığını belirten Ahmet Ağar, "Bir anlık boşluğuma denk geldi. Yabancı olduklarını söylediler ve iyi niyet gösterdim. 

Şahıslar gittikten sonra güvenlik kamerasına tekrar baktığımda bayanın paraları göğsüne sakladığını gördüm ve durumu polise bildirdim" dedi.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 11:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?