6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

İş yerleri için açlık grevi yaptılar

Marmaris'te belediye tarafından yasal olmadıkları iddiasıyla mühürlenen 200'e yakın restorandan biri olan Elvis Pub Restoran işletmecileri ve çalışanları, belediye tarafından yapılan uygulamanın kasıtlı olduğunu ileri sürerek açlık grevi yapma kararı aldı. 

İnönü Caddesi'nde bulunan Elvis Pub Restoran işletmecisi Fatih Çakır ve iş yeri çalışanları Vedat Zinkal, Fedakar Kartal, Recep Güneşdoğru ve Gürkan Sevgin, restoran önüne kurduklar çadırda açlık grevine başlamaya hazırlanıyor. Çadırın önüne iş yeri açmaları için gerekli olan bütün evrakları asan Fatih Çakır, Cuma gününe kadar oturma eylemi başlattıklarını belirterek, Cuma namazından sonra ise kurdukları çadırda açlık grevine başlayacaklarını kaydetti. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ile görüşmek istediklerini ancak Acar'ın kendilerine kapıyı gösterdiği ileri süren Çakır, "Belediye iş yerlerimizi mühürledi. Belediye başkanı açıklamalarıyla kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir. Ruhsatlarımız geçici değil, tapumuz 10 sene önce alınmış, yapı kullanma iznimiz mevcut. 2 aydır iş yerlerimiz kapalı.

 Randevu alıp Belediye Başkanı Ali Acar ile görüşmeye gittik. Başkan bize kapıyı gösterdi. Başkan, Marmaris'i turizm kenti yapacağını söylüyor. Marmaris benim 10 masalı restoranım kapanınca turizm kenti olacaksa ben hemen kapatmaya hazırım. Ama benim yanımdaki ve karşımdaki restoranlar açıkken neden sadece benim restoranım kapalı? Karşıdaki esnafa, 'yarım metre duvarınızı yükseltin' diyerek açık kalması sağlandı. 'Ben de yükselteyim, mührü açın' deyince olmaz dediler" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 18:53:12
Güncelleme :26 Mayıs 2006 Cuma 13:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?