7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Jandarmadan kaçak akaryakıt operasyonu

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 16 bin litre mazot ve 7 bin litre benzine el konuldu.

Edinilen bilgiye göre, İzmir'in Aliağa Tesisleri'nden 06 AT 7423 plakalı tankerdeki 5 bölmeden 2'sine 7 bin litre benzin, 3'üne 23 bin 433 litre motorin dolduran şahıslar, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki bir istasyona uğrayarak motorinin 7 bin litresini boşalttı. Geri kalan benzin ve motorin 48 KS 933 plakalı tankere yüklendi.

Tanker Milas-Bodrum karayolu üzerindeki akaryakıt istasyonuna motorin boşaltırken, Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda tankere ve içindeki motorin ve benzine el konuldu. Tankerdeki motorin, Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü ekipleri tarafından işletme sahibine yediemin senediyle teslim edildi.

06 AT 7423 ve 48 KS 933 plakalı tankerlerin EPDK'dan lisanslarının bulunmadığı, 48 KS 933 plakalı tankere yüklenen motorinin 19 bin litre olarak gösterildiği ve benzinin gösterilmediği, istasyona boşaltılan akaryakıtın başka bir firma üzerine gösterildiği ileri sürüldü. Bayiler arasında usulsüz satış yaptıkları ve "5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği'ne muhalefet ettikleri" iddiasıyla 2 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. Şahıslar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından usulsüz akaryakıt sattığı iddiasıyla istasyona ceza verileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 15:36:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?