6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Kız öğrencilere taciz iddiası

Özel bir kolejde görev yapa öğretmen, kız öğrencilere tacizde bulunduğu iddiası ile tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Marmaris'te özel bir kolejde sözleşmeli olarak görev yapan felsefe öğretmeni Ö.F.A okulda eğitim gören kız öğrencilerinin ailelerinin Marmaris Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı cinsel taciz şikayeti sonrasında gözaltına alındı.Gözaltına alınan felsefe öğretmeni sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMA AÇACAĞIZ

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, olayın yaşandığı okulun özel bir okul olduğuna işaret ederek, “Biz Milli Eğitim olarak sadece okulda göreve başlayacak olan öğretmenlerin yeterli olup olmadığını kontrol ediyoruz. Bu olayla ilgili bize intikal eden bir bilgi yok. Olay okulda eğitim gören öğrencilerin ailelerinin savcılığa suç duyurusunda bulunması ile ortaya çıkmış” dedi.

Adı geçen özel okulun internet aracılığı ile öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen öğretmene kınama ve uyarı cezaları verdiğine işaret eden Aksan, “Bu gelişme sonrasında okulda adı geçen öğretmenin işine son vererek iş akdini fesh etmiş. Bize bu konu ile ilgili resmi evrak ulaştıktan sonra müfettiş görevlendirerek gerekli soruşturmayı başlatacağız” diye konuştu.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 17:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?