6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Marmaris'te köpek katliamı iddiası

Marmaris Belediyeler Birliği Çöplüğü'nde yaşayan köpeklerden 10 tanesinin zehirli iğne ile öldürülerek gömüldüğü ileri sürüldü. Olayın ihbar edilmesi üzerine olay yerine gelen hayvan severler ve gazeteciler görevliler tarafından içeri alınmazken, gece yarısı gizlice tel örgüleri aşan gazeteciler öldürülen köpekleri görüntüledi.

Edinilen bilgiye göre, olay dün akşam 21.30 sıralarında, Marmaris Belediyeler Birliği Katı Atık Depolama Tesisi'nde gerçekleşti. 10 köpeğin öldürülerek gömülmeye başlandığı yönünde hayvan severlere ve gazetecilere ihbar geldi. Tesise giden hayvan severler ve gazetecilerin görevliler tarafından içeri alınmadı. Gece 23.00 sıralarında olay yerine gelen jandarma ekipleri çöplük içinde yaptıkları aramalarda gömülmüş köpekleri buldu. İhbarı yapanlara bir açıklama yapmayan jandarma ekipleri, çöplükten ayrıldı. Gazetecileri tüm ısrarlarına rağmen yetkililerin olayı gizlemesi üzerine gazeteciler gece yarısı 01.00 sıralarından tel örgüleri gizlice aşarak çöplüğün içine girdi. Gazeteciler kameralarının gece görüşlerini açarak gizlice jandarmanın toprak içinden çıkardığı köpekleri görüntüledi. Çöplüğün gece bekçilerinin gazetecileri fark etmesi üzerine, basın mensupları tel örgülerden atlayarak kaçtı.

Çöplükte içerisinde yavru köpeklerinde bulunduğu hayvanların önce zehirli iğne ile öldürüldüğü ve daha sonra ise naylon poşetlere koyularak iş makineleri ile gömüldüğü ileri sürüldü.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 16:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arif kınık IP: 88.241.254.xxx Tarih : 9.06.2008 00:01:01

Öldürülen hayvanlar için çok üzüldüm. Bumu yapanlar herkim olursa olsun insanlıktan nasibini almamış insanlar olsa gerek. o hayvanları katledenler yargılanmalıdırlar. (Mademki bir hukuk devletiyiz.) Sizlere daha da vahim bir olayı anlatayım. Bahçemde kedilerle yaşayan 12 yıllık sahipli kuker cinsi dias adındaki köpeğim Beldibi belediye zabıtaları tarafından bahçemde zehirli iğne ile vurularak katledilmiştir. bu insanlık dışı durumla ilgili tanık var ve ayrıca veteriner raporu da alındı. C. Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Ben Devletin savcısına güveniyorum. Tüm vatandaşlarıda duyarlı olmaya davet ediyorum.Bu vahim durum marmarisdeki yerel tv tarafında da haber olarak yayınlandı. Burdan benim 12 yıllık minik dostumu katleden zabıta memurları, yatağınızda rahat uyuyun minicik dostumu katlettiniz. Sizleri alkışlıyorum kocaman bir aferin. Sizi vijdanınızla baş başa bırakıyorum hem bu dünyada hemde öbür dünyada ellerim yakanızda olacak. Arif Kınık