6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Marmaris'te oto hırsızlığı şebekesine darbe

Marmaris'te İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri tarafından, İzmir ve Bodrum'da araç kiralama şirketlerinden sahte kimlikle kiraladıkları araçları parçalayıp sattıkları iddia edilen 1'i Bulgar uyruklu bayan toplam 7 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir ve Bodrum'daki araç kiralama şirketlerinden sahte kimlikle otomobil kiralayan daha sonra bu araçları parçalayıp satan şahısların Marmaris'e geldiği istihbaratını alan Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, araçları kiraladığı tespit edilen A.K.'yi (23) gözaltına aldı. A.K.'nin üzerinde Mehmet Yiğin adına düzenlenmiş 1'i ehliyet olmak üzere 5 sahte kimlik ele geçiren polis ekipleri, A.K.'nin suç arkadaşlarının peşine düştü. Yapılan bağlantı ile Marmaris'e gelmeleri sağlanan H.T. (37), Ö.S. (36), H.D. (42), İ.D. (52), B.Ö. (27) ve Bulgar uyruklu bayan F.A.A. (31) düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 2 ruhsat, çok sayıda anahtar bulundu. Ayrıca polis, şahısların çaldıkları ve İzmir'de parçalanmayı bekleyen bir otomobili de tespit ederek sahibine teslim etti.

Şahısların, başkasının adına düzenlenmiş sahte kimlikle kiraladıkları araçları İzmir'e götürerek burada parçalayarak sattıkları belirtildi. Onlarca aracı bu şekilde parçalayarak sattıkları tahmin edilen şahıslar, Marmaris Merkez Karakolu'nda alınan ifadelerinin ardından Marmaris Adliyesi'ne sevk edildi.

Zanlıların resmi evrakta sahtecilik, başkasının kimliğini kullanmak, nitelikli dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmak iddiaları ile savcılığa sevk edildiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 20:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TEKİN EROĞLU IP: 85.100.151.xxx Tarih : 29.04.2006 09:41:25
bu operasyonu düzenleyen ve başarılı bir şekilde sonuca giden emniyet görevlileri ve emeği geçen herkese teşekkürler.Biz rent a carcılar bu tür şerefsizlerden artık bıktık usandık.Kolay para kazanma peşinde olan her şerefsizin sonu inşallah bunlar gibi olur