6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Marmaris'te Türk Bayraklı çöp torbalarına soruşturma

Marmaris'te, Türk Bayrağı baskılı çuvalların çöp torbası olarak kullanılması vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

Marmaris Kaleiçi Müze Yolu'na sabah saatlerinde içleri inşaat atığı dolu olarak atılan torbalar üzerindeki Türk bayraklarını gören vatandaşlar yetkililere haber verdi. Torbalar kaldırılmadan olay hakkında vakit kaybetmeden Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturmanın başlatılmasının hemen ardından polis ekipleri torbaları atan inşaatın işçilerinden birini olay yerinde gözaltına aldı. Türk bayrağı baskılı torbaların çöp torbası olarak kullanılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, "Burası turistik bir yer ve her gün buradan bir sürü turist geçiyor. Bunu yapanların cezalandırılmasını istiyoruz" diye tepkilerini dile getirdi. Bir mahalle sakini ise torbaların içine inşaat atığı konmasından daha ziyade bu torbaların içinde daha önceden ne olduğunun araştırılması gerektiğini ifade ederek akıllarda soru işareti bıraktı.

Konuya müdahale eden Marmaris Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, torbaları atan bir inşaat işçisi polis tarafından gözaltına alındı. Ayrıca Türk bayraklı çuvalların deprem yardımı olarak Pakistan'a gönderilen un çuvalları olduğu tahmin edilirken, yardımların Pakistan'ın yerine Marmaris'e nasıl gelmiş olabileceği araştırılıyor.

Konuyla ilgili Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bayrak Kanunu'nun 300. maddesi gereğince, Türk bayrağını aşağılamak suçundan soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 19:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?