6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

MHP'li aday seçimi kazandığını göremedi

MHP'nin Marmaris İlçe Teşkilatı'nın kongresinde başkanlığa aday olan Ömer Yalçınkaya, salonda rahatsızlanması üzerine gittiği evinde balkondan düşerek ölmüş halde bulundu.

Seçimi kazandığı açıklanan Yalçınkaya'nın ölüm nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Marmaris'te bir otelde yapılan MHP'nin ilçe kongresinde mevcut başkan İsmet Erdem, seçimlerde adaylığını açıklamadı. Seçimlere, daha önce partinin Marmaris'te 10 yıl başkanlığını yapan Ömer Yalçınkaya (50) ile Erdem Soydaş başkan adayı olarak katıldı.

Yalçınkaya, kongrenin devam ettiği sırada yanındakilere rahatsızlandığını söyleyerek, Sarıana Mahallesi'nde bulunan Karabulut Apartmanı'nın ikinci katındaki evine geldi. Polis ekipleri aldıkları ihbar doğrultusunda Yalçınkaya'nın oturduğu apartmana geldiler. Yapılan incelemede, evinin balkonundan düştüğü bildirilen Yalçınkaya'nın cesedi bulundu.

Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde incelemesinin ardından Yalçınkaya'nın cesedi Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yetkililer, Yalçınkaya'nın intihar ettiği yönünde bilgi aldıklarını, ancak kesin ölüm nedeninin araştırıldığını kaydettiler.

Bu arada, Yalçınkaya'nın ölüm haberi sandıkların açıldığı sırada partililer tarafından öğrenildi. Açılan sandıklarda, Yalçınkaya 169, diğer aday Soydaş ise 98 oy aldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 14:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?