7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Muğla alev alev yanıyor

Muğla'nın Milas İlçesi Akçalı köyü yakınlarında dün öğleden sonra başlayan orman yangını devam ediyor. Gece boyunca karadan işçilerin söndürme çalışmalarına, günün aydınlanmasıyla havadan da müdahale başladı.

Gece boyunca devam eden yangına, Muğla, Aydın, İzmir, Antalya ve Denizli'den yangın söndürme timlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve asker de müdahale etti. Yaklaşık 500 orman işçisinin sabah saatlerine kadar kontrol altına almaya çalıştığı yangın, zaman zaman rüzgarın etkisiyle şiddetlendi.

Zorlu arazi koşulları nedeniyle arazözlerin müdahale edemediği yangında, bazı orman işçileri alevlere maruz kalarak zor anlar yaşadı.

Orman yangını 200 hektar alanda etkili olurken, söndürme çalışmaları karadan ve havadan yürütülüyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Milas'ın Akçalı Köyü yakınlarında dün öğleden sonra başlayan ve gece boyunca devam eden yangının kızılçam, bozuk koru ve ziraat alanlarını etkilediği bildirildi.

İhmal sonucu çıktığı tahmin edilen yangına, rüzgarın şiddetini azaltması sebebiyle daha etkili müdahale edildiği bildirildi. Yetkililer, şerit açma ve soğutma çalışmalarının karadan ve havadan yürütüldüğünü belirtti.

Bu arada, söndürme çalışmalarına Muğla, Denizli, Aydın ve Kütahya'dan gelen 800 orman işçisi, 70 jandarma, 120 mükellef, 20 arazöz, 10 helikopter ve 2 adet C-130 yangın söndürme uçağının da katıldığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 12:08:42
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 12:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?