6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Muğla'da 'Şafak' operasyonu

Fethiye'de jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği ve "Şafak" ismi verilen operasyonda 37 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Edinilen bilgilere göre, Fethiye Jandarma Komutanlığı'na başvuran 52 kişinin, Fethiye ve çevresinde bir suç örgütünün vatandaşlardan zorla çek-senet tahsilatı yaptığı, adam kaçırdığı, yaraladığı ve vatandaşların arazilerine el koyduğu iddiaları üzerine, Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri operasyon başlattı. 

Dün gece saat 23.00 sıralarında Fethiye merkez Çatalarık ve Akarca Mahalleleri, Karaçulha ve Göcek Beldeleri'nde başlayan operasyonun birinci bölümü sabah saat 06.00 sıralarında sona erdi. Operasyonun ikinci kısmı devam ederken, jandarma tarafından gözaltına alınan sanıklar, Fethiye Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Operasyonda şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, 11 tabanca ve tabancalara ait çok sayıda mermi, 8 av tüfeği ve av tüfeklerine ait çok sayıda mermi, 300 adet tapu senedi, 400 adet çek ele geçirildi. Çete elemanların, çek-senet tahsilatı, tefecilik ve gasp suçlamalarından gözaltına alındığı öğrenilirken, operasyona Muğla merkez ve Dalaman'dan da jandarma ekiplerinin takviye olarak katıldığı öğrenildi. 

Operasyonda gözaltına alınanlardan çete liderinin emekli öğretmen M.E. olduğu ve çete elemanları içinde yine emekli öğretmenler, emekli imam, halen görevde olan 2 mahalle muhtarı ve kamu görevlilerinin olduğu ileri sürüldü. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmakla suçlanan şahısların sorgulaması Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sürüyor.
.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 16:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?