6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Muğla'da tarihi eser operasyonu

Köyceğiz merkezli olarak başlatılan ve "Antik Kıskaç" adı verilen tarihi eser operasyonunda 24 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nın Muğla'nın Köyceğiz İlçesi merkezli olarak Denizli, Burdur ve bu illere bağlı ilçe ve beldelerde düzenlediği operasyonda 24 kişi gözaltına alınırken ve 2 bine yakın tarihi eser ele geçirildi. Sabah saat 06.00'da başlayan operasyonla Köyceğiz'de kaçak kazı yaptığı ve tarihi eserleri sattığı tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı. 

Köyceğiz'deki kaçak kazılarda elde edilen tarihi eserleri çetenin Burdur, Denizli, Fethiye, Marmaris ve Muğla merkezdeki bağlantılarına sattığı ihbarı üzerine jandarma, 21 ayrı noktada eş zamanlı bir operasyon düzenledi. 21 askeri araç ve yüzden fazla jandarmanın görev aldığı operasyonda Fethiye'den 4, Marmaris'ten 1, Muğla merkezden 1, Ula'dan 1, Burdur'dan 2, Burdur'a bağlı Gölhisar ve Bucak'tan 2, Denizli'den 1 ve yine Denizli'ye bağlı Çameli ve Acıpayam'dan 2 kişi gözaltına alındı. 

Çete oluşturmak ve tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alınan 24 kişi ve operasyonda ele geçirilen tarihi eserler, Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. 

Yapılan operasyonlarda; bronz boğa heykeli, 3 adet insan heykeli, 3 adet heykel başı, çeşitli dönemlere ait 2 bin adet sikke, 2 adet mızrak, 1 adet altın haç, 8 adet detektör, 18 parça gözyaşı şişesi, çok sayıda antik tas, 20 adet av tüfeği, çok sayıda cam bilezik, çok sayıda göz damlası ele geçirildiği bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 19:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?