6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Okulda tecavüz iddiası

Muğla'nın Milas ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda iki erkek öğrenciye, sınıf ve okul arkadaşları tarafından okul tuvaletinde tecavüz edildiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Velilerin cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunması üzerine okuldan alınan 13 - 14 yaşlarında 7 öğrenci, adliyede 9 saat sorgulandı. Üst sınıflardaki bazı öğrencilerin, alt sınıflardaki erkek öğrencilere yönelik sarkıntılık ve tecavüz olaylarının eğitim yılı başından beri sürdüğü, ancak çocukların korktukları için olayları kimseye anlatamadığı iddia edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü, savcılığın yanı sıra müfettişlerin de soruşturma başlattığını bildirdi.

İddiaya göre, 17 Mart günü okulun erkekler tuvaletinde, öğle tatilinde pantolonlarını indirmiş vaziyette 7-B sınıfından N.Ç. (13) ile T.D.'ye (13), diğer öğrenciler tarafından tecavüz edilmek istendiğini gören bir grup öğrenci durumu öğretmenlerine bildirdi. Tuvalete baskın yapan iki öğretmenin de, bazı öğrencilerin Ç. ile D'ye tecavüz etmeye çalıştığına tanık oldukları iddia edildi. Ç. ve D'nin olayı anlatması üzerine pazartesi günü okula gelen veliler, yasal işlem yapılmasını istedi.

"Olur böyle şeyler"

Okul yönetiminin konuyla ilgili işlem yapmadığı iddiası üzerine, D'nin babası B.D. Milas Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Baba D, "Okul idaresi 'Olur böyle şeyler, fazla büyütmeyin. Çocuklar aralarında şakalaşıyorlarmış. Gençlik sorunları zaten çok fazla, sınavlara hazırlanıyorlar, bunalımda olabilirler. Bu sorunu aramızda çözeriz' diyerek olayı kimseye anlatmamamızı istedi. Ancak oğlumun tavır ve davranışları değişti, içine kapandı. Kim suçluysa cezasını çekmesini istiyorum" dedi.
Suç duyurusu üzerine D, Ç. ve olaya karıştıkları öne sürülen 7 öğrenci, savcının talimatıyla önceki gün polis tarafından okuldan alınarak adliyeye götürüldü. 7 - B'nin sınıf ve sosyal bilgiler öğretmeni Hasan Karataş, nöbetçi öğretmen Mehmet Hanifi Yılmaz ile okul müdürü Mustafa Yılmaz'ın da ifadesine başvuruldu. Ç. ve D'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla adliyeye getirilen 7 son sınıf öğrencisi, ifade verdikten sonra gece geç saatlerde serbest bırakıldı.

"Tuvalete gidemiyoruz"

Avukat Çiğdem Balaban, konunun çok hassas olduğunu, çocukların ruhlarında unutulmayacak yaralar açabileceğini belirterek, bu konuda herkesin çok dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

Ç. ile D'nin sınıf arkadaşlarıysa, bu tür olayların eğitim yılının başından beri yaşandığını, geçen yıl da benzer olaylar olduğunu, ancak tehditler nedeniyle birçok öğrencinin erkekler tuvaletine girmekten korktuğunu söyledi. Öğrencilerden F.K. "Sınıfımızdan bazı öğrencilerle üst sınıftaki öğrenciler D. ve Ç'yi kolundan tutarak tuvalete götürüyordu. Bazı arkadaşlarımız öğretmenlere şikayet ettiklerinde ise hakarete uğradılar'' diye konuştu.
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy da, olayla ilgili müfettişlerin ve savcılığın soruşturma başlattığını belirterek “Olay çok kötü ve vahim. Çocukların yaşları küçük olduğu için soruşturmayı gizli yürütüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 15:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?