6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Termik santralde yolsuzluk

Yatağan'daki termik santralde yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan operasyon sürüyor. Yatağan Termik Santrali'nde külleri taşıyan Hat Çimento Firması ile ilgili yolsuzluk iddiaları üzerine Jandarma Genel Komutanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ekipleri, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı bir operasyon düzenlendi.

Ham kül ve seferi kül taşımalarında ihale yolsuzluğu yapıldığı, elektrik kullanmada mevzuata uyulmadığı ve santralin zarara uğratıldığı iddialarıyla Yatağan Termik Santrali içindeki şirket binasında başlatılan operasyona, Özelleştirme İdaresi'nden bir daire başkanıyla bir görevli, Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü, Çevre Orman İl Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ekipler katıldı.

Soruşturmayı yürüten Yatağan Cumhuriyet Savcısı Tarık Fırat, defter ve belgelere el konulmasını isterken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Muğla Yatağan Termik Santrali'nde sürdürülen soruşturmayla ilgili bir açıklama yapan Yeniköy Elektrik Üretim A.Ş. (YEAŞ) Genel Müdürü Ramazan Güven, gerçekleştirilen operasyonun santralle ilgisi olmadığını söyledi.

Bugün öğle saatlerinde Yatağan Termik Santrali'nde faaliyet gösterin bir çimento şirketindeki yolsuzluk iddiaları ile ilgili soruşturma sürdürülürken, basın mensuplarına bir açıklama yapan YEAŞ Genel Müdürü Ramazan Güven, "Operasyonun santralle ilgisi yok. Gelen ekipler sadece Hat Çimento ile ilgili iddiaları araştırıyorlar" dedi.

Öte yandan, operasyonla ilgili olarak şu ana kadar gözaltı olmadığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 15:49:54
Güncelleme :23 Ocak 2006 Pazartesi 23:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?