6
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

İsrailli turistlerin tercihi Bodrum

tatilBodrum Yarımadası, İsrailli turistlerin gözdesi oldu. Sadece Turgutreis Beldesi'ne son bir ayda 10 bini aşkın İsrailli geldi, bu sezon yarımadanın 100 bin İsrailli turist ağırlaması bekleniyor.

Son dört yılda Bodrum'da Türk ortaklarla acente ve büro açan İsrailli turizm şirketi sayısı 12'yi geçti. Bodrum'un Turgutreis ve Bitez beldeleri ile Gümbet'teki otellere İsrailli turist getirmeye başlayan ünlü seyahat acentelerinden Eschet, Brontes, Unital, Aviotion, Flying Carpet seyahat acenteleri, sezon başından bu yana Bodrum Yarımadası'na 20 bin turist taşıdı. Birçok yerli acente İsrailli şirketlerle ortaklık kurup tanıtım çalışmaları başlatırken bir çok İsrailli şirket de Bodrum'da büro açmak için sıraya girdi. Seyahat acenteleri yetkilileri, bu yıl Bodrum'a gelecek toplam İsrailli turist sayısının 100 bini aşacağını söyledi.

Turgutreis Beldesi'ndeki La Blanche Resort, son iki haftada 3 bin İsrailli turisti ağırladı. Turistler, çılgınca eğlenceleriyle dikkat çekti. Sıcağa aldırmayan ve havuz başında dans edip eğlenen gençler, kimi zaman arkadaşlarının üzerine buzlu su döküp serinletmeye çalıştı, birbirilerini suya attı. Kimileri sürat botunun çektiği bananaya binerek Kardak açıklarında eğlencenin ve heyecanın tadını çıkardı.

Beldeye İsrailli turist yağdığını belirten ANAP'lı Belediye Başkanı Server Ali Yazgan “Turgutreis dünyanın gözde turizm merkezi olma yolunda büyük ve hızlı adımlar atıyor, adını dünyaya duyuruyor. Katıldığımız uluslararası fuarlarda sadece Avrupa ülkelerinin turizm şirketleriyle değil Uzakdoğu, Rusya, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkeleriyle de yakın temasa geçtik. Sonuç olarak bu yıl ilk kez bu kadar büyük yoğunlukta İsrailli turisti beldemizde ağırladık. Eğlenceyi çok seven İsrailli gençler sadece kaldıkları otele değil beldeye de neşe getirdi'' dedi.

Son yıllarda İsrailli turistin, Bodrum'u alternatif turizm çeşitliliği nedeniyle tercih etmeye başladığını belirten Brontes Turizm ve Seyahat Acentesi Bölge Müdürü Yüksel Aslan “Hedefimiz bu yıl en az 35 bin İsrailli turisti Bodrum'a getirmek. Beş yıldızlı ve daha lüks otelleri tercih eden İsrailli turist Bodrum'u yeni bir destinasyon merkezi olarak keşfetti. Bodrum geç keşfedildi ama önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Bodrum ve Turgutreis bu ülke vatandaşlarının tercih ettiği tatil mekanlarının başında gelecek. Biz de hazırlıklarımızı bu yönde sürdürüyoruz'' dedi.
     
İSRAİLLİ TUR SEVER

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Nasih Demir de İsrailli turistin tatilde dinlenmek yerine gezmeyi ve eğlenmeyi tercih ettiğini, Avrupalı turiste oranla alternatif çeşitliliği çok daha iyi değerlendirdiğini belirtti. Demir, “İsrailli turistin son dört yılda Bodrum'u keşfetmesi bu yıl gelen turist sayısında patlama yaşanmasına neden oldu. İsrail'in önde gelen tur operatörleri ile Türk şirketleri anlaşma yaparak ortaklık kurup tanıtımı ortak yapmaya başladı. Tatile gelen Avrupalı turist 1 kez tura çıkarken, İsrailli en az üç veya 4 kez tur alıyor, bu da seyahat acentelerinin çok işine yarıyor ve İsrailli turist seyahat acentelerinin en çok ilgi gösterdiği turistin başında geliyor. Bodrum'a İsrailli turist taşıyan acentelerin bu yılki hedefi en az yüz bin İsrailli turisti Bodrum'a getirmek. Çünkü İsrailli turistlerin yaptığı rezervasyonlar ekim ayının sonuna kadar devam ediyor'' dedi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 11:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?