6
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Otelciler ve İşletmecilerden turizm paneli

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin düzenlediği "Güney Ege Turizmi ve Pazarlama Stratejileri" konulu panele katılan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, davetli olduğu halde panele katılmayan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barutçu'yu eleştirdi.
 
Panele Adana'da düzenlenen Road Show'da olduğu için katılamayan Barutçu'ya seslenen Başaran Ulusoy, "Road Show pazarlama işi, şov işi değil. Pazarlama bizim işimiz, sen buraya geleceksin" dedi. İngiltere, Almanya, Hollanda ve İskandinav ülkelerinde yaşanan rezervasyon düşüşlerinin ardından turizmin geleceğinin tartışıldığı Grand Cetti Otel'deki panele TÜROFED Başkanı Ahmet Barutçu ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın katılmayışını sert bir dille eleştiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Bu konuya Marmaris'in ve otelcilerin sahip çıkması gerekiyor. Siz hancısınız, biz yolcu. Gönlüm arzu ederdi ki, TÜROFED Başkanı kendi işini yapsın. Road Show pazarlama işi şov işi değil. Pazarlama bizim işimiz, sen buraya geleceksin. Otelciler kendi işini yapsın. Başkanın burada olması gerekiyordu. Buraya ilk gelecek olan kendisiydi. Onlar tesis yapar biz pazarlarız" diye konuştu.
Turizmin önde gelen tehditlerinin başında çevrenin geldiğine işaret eden TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Bizi tehdit eden sorunların başında çevre geliyor. Turizm 50 yıldır estetik yoksunluk yaşıyor. Bugün Marmaris'e gelirken, şehre bir de tepeden baktım. Ormancı ormanı benzetmiş. Ormanın içine site yapmış. Buna ne hakkın var. Çevre sorununu halletmedikten sonra bir yere gidemeyiz. Uyku Vadisi'nde ağaç keseceksiniz. Böyle bir şey yok. Gaddarca bir kültür erozyonu yaşanıyor. Kültür ve tabiat varlıklarına sahip çıkmadığı için TÜROFED'i suçluyorum. Biz 3 milyon YTL'ye Efes'in aydınlatmasını üstlendik" dedi.
Konuşmasında turizm tahsislerine de değinen Başkan Ulusoy, "Turizmcinin aklının estiği yere yatırım yapmasının önüne geçilemiyor. Ben sayın bakana güveniyorum. Kuşadası ve koylardaki betonlaşma ve balık çiftliklerine karşı çıkıyorum. Balık çiftliklerinin deniz florasını öldürmeye ne hakkı var? Türkiye'deki göllerin alanı 9 bin kilometre. Balık çiftlikleri kurulacaksa üniversiteler araştırma yapar göller değerlendirilir. Sesinizi çıkartın, sizin işinizi biz yapınca bize kızıyorsunuz. Vazifenizi yapın" ifadelerini kullandı.
Yabancıların turizm yatırımı yapmasına karşı olduğunu kaydeden Ulusoy, "Yatırımlara karşıyım. Küresel sermaye sizi satın almaya çalışıyor. Orada da sizi göreve davet ediyorum. TÜROFED'i işine davet ediyorum" diye konuştu.
Otelcilerin her yıl geliri düştükçe turistin kalitesinden şikayet etmesine de değinen Başkan Ulusoy, "Otel 4-5 yıldız. Çevre, sokak 1 yıldız. Gelen turistin kalitesi de 2.5 yıldız. Buna alınmayacaksınız. Bizlerle sektör içinde anlaşma sağlarsanız bu topluma hizmet etme şansına kavuşursunuz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 21:48:20
Güncelleme :27 Nisan 2006 Perşembe 21:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?