6
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Otelcilere fiyat uyarısı

Otelcilerin, tur operatörlerinin fiyat indirme talepleri kabul etmemelerini isteyen Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Cengiz Aygün, otelcilerin son yıllarda ciddi kayıplar yaşadığını ve indirilen her fiyatın kötü bir gelecek inşa ettiğini vurguladı.

Son yıllarda kötü giden turizm nedeniyle otelcilerin telafisi çok zor durumlarla karşı karşıya kaldıklarını belirten GETOB Başkanı Aygün, "Tur operatörleri ve turistler aldığı ürünün son rakamını emsal göstererek bir sonraki sezon aynı fiyatları talep ediyorlar. Biz de otelciler olarak indirdiğimiz her rakamda kötü bir gelecek inşa ediyoruz. Güney Egeli otelciler son yıllarda ciddi kayıplar yaşadı. Telafisi çok güç olan sonuçlar karşımıza çıktı. Yenilenmeyi bekleyen ciddi sayıda bir yatak kapasitemiz var. Bu yatakları yenilemediğimiz gerekiyor ama sezonu zararla kapatan işletmeler nasıl kendini yenileyebilir?" diye sordu.

Rakipleri olan Antalya'nın kendilerine fark attığını da hatırlatan Aygün, "Antalya Türk turizminin markası olan bir yer ve biz Güney Ege olarak Antalya ile rekabet halindeyiz. Antalya bir çok konuda bizi tuş etmiş konumda. Tesis yönünden olsun, hizmet yönünden olsun, alternatif turizm yönünden olsun Antalya bize fark atmaya devam ediyor.

Ürünlerimizi yenilememiz ve yeni projeler hazırlamamız gerekiyor. Yoksa bu şartlarda kazançlar önümüzdeki sezonda düşmeye devam ederse, gelecek kaygı vericidir" dedi.
Her şer dahil sistemini bir anda kaldırmanın mümkün olmadığını da ifade eden Aygün, Güney Ege'de her şey dahil sistemini çok iyi uygulayan tesisler olduğunu kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 17:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?