17
Haziran
2024
Pazertesi
SPOR

Bodrum Cup'ta birincilik Buldanlı'nın

2005 Bodrum Cup Gulet Yarışmaları'nda birinciliği Büyük Yunus adlı guletiyle Marmaris Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Emin Buldanlı kazandı.

Bu yıl 17.'si düzenlenen 2005 Bodrum Cup'a 74 gulet katılırken, yarışmada Büyük Yunus isimli guletiyle Marmaris'i temsil eden Emin Buldanlı, 3 kategoride birincilik, 1 kategoride de ikincilik elde ederek kendi sınıfında 1. oldu. 17 yıldır katıldığı yarışlarda 6. birinciliğini elde eden Buldanlı, ayrıca yapılan tüm yarışlara katıldığı için de yarış komitesi tarafından bir plaketle ödüllendirildi.

İngiltere, Avusturya ve Türkiye'den 74 ahşap yatın katıldığı yarışlar hakkında bilgi veren Buldanlı, "Büyük Yunus adı büyük ama kendi küçük bir gulet. 17 metre uzunluğunda. Yarışa 27-35 metre guletler katıldı. Tekneler boylarına göre klasmana ayrılıyor. Kendi klasmanımızda birincilik elde ettik. 17 yıldır yapılan bu yarışın hepsine katıldım ve toplam 15'e yakın derece elde ettim. Marmaris'ten katılan tek tekne olmamıza rağmen birinci olmak güzel" dedi. Ayrıca Buldanlı, Marmaris'te de gulet yarışlarının yapılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Marmaris Deniz Ticaret Odası yöneticileri, yarışmadaki başarısından dolayı Emin Buldanlı'yı plaket ile ödüllendirdi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 13:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?