28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Yelkenciler optimistlerine kavuştu

Turgutreis Belediyesi, 2004 yılında kurduğu Turgutreis Bodrum Yelken Kulübü’ne 5 adet optimist yarış teknesi aldı.

İspanya’da hazırlanan Naaix marka optimist yarış tekneleri, Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan tarafından öğrencilerin kullanımı için yelken hocası Serkan Özgönenç’e teslim edildi.

2004 yılında Turgutreis Belediyesi tarafından kurulan, 25 öğrencisi bulunan yelken kulübü, ulusal ve uluslar arası düzeydeki yarışlara tam donanımlı, darbelere karşı esnek, burkulmaya dayanaklı, içerisinde hava tankları ve can kurtarma yeleği bulunan 2.5 metre uzunluğundaki optimist tekneleri ile katılacak.

Tam donanımlı optimist yarış teknelerinin 25 bin Ytl’ye mal olduğu belirtildi. Önümüzdeki yıllardan itibaren minik denizcilerin ulusal ve uluslar arası yarışlara katılacağını belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan “ Beldemize ismini veren Amiral Turgut Reis’i temsilen kurduğumuz TBYK kulübü organizasyonunda önümüzdeki günlerde ulusal boyutta başlayacak olan ve daha ileride ulusal boyutta düşündüğümüz bu yarışlarda çocuklarımızın beldemizi temsil edeceklerdir. Beldemizi daha iyi temsil edebilmeleri dolayısıyla daha iyi yarışmaları için aldığımız bu 5 adet optimist’i iyi kullanmalarını diliyorum” dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 21:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?