24
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Yelken yarışları yapıldı

Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Fikret Kızılok Kupası yarışları 12-13 Kasım 2005 tarihlerinde gerçekleşti.

Dört yıl önce hayatını kaybeden müzisyen ve denizci Fikret Kızılok anısına Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından düzenlenen yarışta, yelkenler Fikret Kızılok için açıldı. Daha önceden Fikret Kızılok'un oğlu Yağmur Kızılok'un da yarışa babasının teknesi Eylül ile katılacağı duyurulmasına rağmen son anda yapılan bir değişiklikle Yağmur Kızılok yarışlara katılmadı.

12 Kasım Cumartesi günü ilk gün etabı ile başlayan yarışlar IRC A, IRC B ve Destek sınıfında gerçekleştirildi. 15 teknenin katıldığı yarışlar, 10 millik rotada yapılırken, tekneler Cumartesi günü offshore, Pazar günü ise sosis rotada mücadele ettiler.

Milta Marina Yacht Club'ta gerçekleştirilen kapanış ve ödül töreninde dereceye girenlere ödüllerini Fikret Kızılok'un oğlu Yağmur Kızılok verdi. Yarış Komodoru Ömer Karacalar ödül töreni öncesinde bir konuşma yaparak, Kızılok'un anısını mavi sularda yaşatacakları söyledi ve yarışlara katılan tüm ekiplere teşekkür etti.

2 gün süren yarışta IRC A grubunda birinci - Kum Teknesi ile Cemre Metin ve ekibi, IRC A ikinci - Sağnak Teknesi ile Çetin Döker ve ekibi kupaları alırken, IRC B grubunda birinci - Meletem Teknesi ile Çağatay Önür ve ekibi, ikinci - Berk Teknesi ile Kemal Kurum ve ekibi, üçüncü - Kotchero II Teknesi ile Ali Yönder ve ekibi oldu.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 14:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?