3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

60 fırına üretim izni verildi

Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Said Demirkıran, ildeki 60 pide fırınına üretim izni verdiklerini söyledi. Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleriyle yaptıkları denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Demirkıran, açıkta satılan gıdaların satın alınmamasını istedi.

Demirkıran, yaptığı açıklamada, gıda satış yerleri ve pidecilere yönelik kontrolleri Ramazan nedeniyle artırdıklarını dile getirerek, vatandaşı, hijyenik koşullarda üretim yapmayan pide fırınlarından alış veriş yapmamaları konusunda uyardı.

Satış yerlerine yaptıkları denetimlerde, sağlık açısından sakıncalı bulunan ve son kullanma tarihi geçen gıdalara el koyduklarını ve bunları imha ettiklerini söyleyen Demirkıran, "Denetimlerimiz sonrası, üretim koşullarını iyileştiren 60 pide fırınına üretim izni verdik. Kontrollerimiz aralıksız sürüyor. Kontrollerimiz sırasında, sattığı ürünlerde hijyen koşullarını taşımayan işyerlerine cezai işlem uyguluyoruz. Bir taraftan da, bu işletmeleri Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Üretimi elverişli olmayan işyerlerini ise kapatıyoruz" diye konuştu.

Gıda üretimi ve satış yerlerine yönelik denetimlerinin artarak devam edeceğini dile getiren Demirkıran, vatandaşlardan açıktan satılan gıdaları satın almamalarını istedi.

Davut Uçar / Kenthaber / G.Antep
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 15:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?